Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
5 Kasım 2013 Salı

FACEBOOKTAN NASIL PARA KAZANILIR?

05:45

Üye sayısı 250′nin üzerindeki gruplara katılarak, bağlantı paylaşımı ile ayda 500 TL den fazla kazanabilirsiniz.

Günümüzün çoğunu facebookta eğlence amaçlı ya da zaman geçirmek için harcıyoruz . Aslında facebook üzerinden para kazanabileceğinizi biliyor musunuz ?
Facebookta milyonlarca grup var ve her grubun da milyonlarca üyesi bulunmakta. Bu gruplarda her gün birçok paylaşımlar yapılıyor. Aslında her gün yaptığınız bu şeylere devam ederek facebook üzerinden satış ortaklığı sistemi ile para kazanma imkanınız var.

Facebook’tan nasıl para kazanılır ?

İnternetteki bazı ürünlerin satış ortaklığını yaparak faceboo’kta tanıtıp, ürünlerin satışından %50′ye varan oranlarda komisonyon elde edeceksiniz. Mantık çok basit. Başkalarının ürünlerine satış ortağı olacaksınız ve ürünün linklerini facebookta paylaşacaksınız. Dilerseniz binlerce üyesi olan gruplarda paylaşabilir, veya çok büyük grupların yöneticileriyle irtibata geçip küçük reklam ücretleri ile bağlantı paylaşımı yaptırabilirsiniz. Bazen 5-10 tl para verip binlerce kişiye reklam yapıp satışlardan komisyon kazanırsınız.
Bu ürünleri satmak için müşterilerinizi kapı kapı dolaşmanıza lüzum yok. Ayrıca satış ortaklığı yapacağınız ürünlerde hiçbir sorumluluk almıyorsunuz. % 50 komisyon alacağınız bir ürün sattınız diyelim ki 60 TL sattığınız ürün siz bu satış karşılığında 30 TL kazanmış olacaksınız.
Burada sizin yapmanız gereken tek şey verilen satış linklerini facebook gruplarında paylaşarak, müşterileri ürünlerin satıldığı resmi web sitesine yönlendirmek olacak. Bunun karşılığında da her ürün satışından payınıza düşen komisyonu alacaksınız.
Bildiğiniz gibi facebook üzerinde milyonlarca grup var ve bu grupların da milyonlarca üyesi bulunuyor bu da sizin için milyonlarca müşteri anlamına geliyor. Sizin öncelikle satış ortaklığı yapmanız için bir ürüne ihtiyacınız var. Bir ürüne satış ortağı olmak için de affiliate ağına kayıt olmanız gerekir. Bu durumda yapmanız gereken tek şey sadece bu işe başlamak için bir affiliate (satış ortaklığı) ağına üye olmalısınız. Şuanda Türkiyede ortaklık ağları içeirsinde adtriplex.com, xticaret gibi popüler ağlar var. Adtriplex te markafoni ve trendyol gibi bazı ünlü şirketler de satış ortaklığı ile ürünlerini satıyor. Kendinize bir ürün seçtikten sonra size özel bağlantı ile hemen reklam yapmaya başlarsınız.
Xticaret.com ise şuan da en iyi kazandıran ortaklık ağıdır. 40 bine yakın türk satış ortağı bulunuyor. Üyelik için 20 TL isteniyor. Fakat şiddetle önerebileceğim bir satış ortaklığı sitesidir. Bu sistemde üye olmak için bir kez ücret ödersiniz ve üyeliğiniz asla silinmez. Burada dilediğiniz kadar ürüne satış ortaklığı yapma imkanınız vardır.
Evet Şimdi Başlayalım.
İlk yapmanız gereken buraya tıklayarak xticaret satış sayfasına giriş yapmaktır. Sağ üst köşede bulunan “üye ol” butonuna tıklayınız. (resimleri büyük görmek için üzerine tıklayın)

Açılan sayfada sizden istenilen bilgileri doldurunuz. Şirket kısmını boş bırakarak  “xortak standart satış ortaklığı” üyeliğini işaretleyiniz.

Son olarak bilgilerinizi kontrol ederek kayıt ol butonunu tıklayınız.
Üyeliğinizin tamamlanması için mail adresinize bir aktivasyon kodu gelecek bu sebeple kayıt olurken doğru e-mail adresi yazmalısınız. Eğer gelen kutusunda mail göremezsen gereksizler bölümüne bakabilirsiniz. Şimdide xticaretten gelen aktivasyon koduna tıklayınız ve karşınıza çıkan ödeme butonuna tıklayarak ödemenizi gerçekleştiriniz. Para kazanmaya başladıktan sonra paranızı alabilmek için işbankasından hesap açtırmanız gerekiyor. Reşit olmayan kişiler aileden birinin adına açabilirler.
Kayıt olma aşaması sona erdi şimdi de kendinize satış ortaklığı yapacağımız ürünleri seçebilirsiniz. Xticaret ana sayfasındaki ürünler butonuna tıklayarak satış ortaklığı yapacağınız ürünleri görebilirsiniz.
Satış ortaklığı yapacağınız bir ürün seçtiniz ve bu ürünü pazarlamak içinde verilen linkten müşteri bulmanız gerekiyor. Size verilen link üzerinden yapılan her satış için belirli bir komisyon alırsınız. Satış ortaklığı sistemi ile internet üzerindeki forum siteleri , facebook , ilan siteleri ,video siteleri ve daha bir çok alanda para kazanabilirsiniz.
Satış ortaklığı linkimiz çok uzun bir link önce linkimizi kısaltalım.
bit.ly sitesine gidin ve karşınıza çıkan sayfadaki boş alana xticaretten almış olduğunuz linki girerek kısaltınız.
Linkinizi kısalttıktan sonra üzerinde sağ tıklayarak kopyalayın ve masaüstünüzdeki bir metin belgesine kaydedin. Sonrasında linki internet sayfasına girin ve açılıp açılmadığını kontrol edin. Eğer ürünün resmi web sitesine giriyorsa herhangi bir sorun yok demektir.
Facebook gruplarında reklam aşamasına geçiyoruz.
Facebook üyeliğini herkes biliyor bunu anlatmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Ancak sizlere sadece işlerinizde kullanacağınız bir facebook oluşturmanızı tavsiye ederim. İşinizin ve sosyal yaşantınızın birbirine karışmaması için illaki gerçek adınızla olması da gerekmiyor , yeni bir facebook açmanızda fayda vardır.
Diyelim ki Limango gibi bir moda sitesi üzerinden ilgili bir ürünü pazarlamak istiyoruz. Bunun için bu konuyla ilgilenen kesime ulaşmaya çalışmalıyız. Reklamlarımızı ürünümüzle ilgilenen gruplarda yapmamız gerekiyor. satacağımız ürün ile ilgili gruplarda reklam yapmamız lazım. Arama kısmına ürünün konusu ile ilgili bir şeyler yazarak aramamızı başlatıyoruz.
Karşımıza bu konuyla ilgili birçok grup gelecek ve aşağıya doğru indikçe yüzlerce grup göreceksiniz.
Burada yapmamız gereken şu, üye sayısı 250 altında olan gruplarla ilgilenmiyoruz. Zaten ürünümüzle ilgili arama yapabileceğimiz bir çok grup var. Önemli olan grubun üye sayısının yüksek olmasıdır. Gruba sizde katılın ve grup duvarında ürününüzü tanıtan bir yazı yazarak yazının sonuna affiliate linkinizi girin ve bu yazıyı grubun duvarında paylaşın.
Uyarı : Günlük en fazla 50 gruba katılın , fazlası bir durumda facebook hesabınızı kapatabiliyor. Gruplarda paylaştığınız linkler sayfanın altında kaldıysa tekrardan paylaşın.
Bu gruplarda bir tek reklam yapan siz olmayacağınız için , başkaları da reklam yaptıkça sizin yazınız altlarda kalır. Düzenli bir şekilde her gün 25- 30 gruba üye olursanız kısa bir süre sonra karşılığını almaya başlarsınız.
Tek çalışma alanınız facebook olmasın . Eğer müsaitseniz ve zamanınız varsa ilan sitelerini de kullanabilirsiniz.Google arama kutusuna ‘’ ilan ‘’ yazın ve ilk sayfada çıkan siteler en çok kullanılan sitelerdir. Böyle sitelere üye olun ve satış yapabileceğiniz uygun bir kategoriye yazınızı yazarak linkinizi yerleştirin. Böyle sitelere üye olmak ve ilan vermek ücretsizdir. Eğer ilan vermeyi bilmiyorsanız diğer paylaşımlara bakarak bilgi edinebilirsiniz.
İngilizce evrensel bir dil olduğu için yabancı grupların üye sayısı daha fazla oluyor. Bende bu gruplarda daha çok CB ürünlerimi pazarlıyorum. Sizde CB’den satış yapmayı düşünürseniz, goomass internetten para kazanma kitine bakın. Bu yöntemle biraz emek harcayarak ayda en az 500 TL kazanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster