Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
3 Şubat 2014 Pazartesi

YAZARAK PARA KAZANMAK | EVDE KAZANÇ YÖNTEMLERİ

05:39
internet ortamının oluşmadığı zamanlarda yazarak para kazanmak, çok özel ve ulaşılmaz gibi gözükürdü. Bırakın para kazanmayı fikirlerinizi kitlelere ulaştırmak bile çok zor bir işti.
Yazarak para kazanmak deyince, çocukluğumuzdan bilirim, aklımıza sadece ‘Yazarlar’ gelirdi. Sadece onlar bir şeyleri ifade edebilir ve yazıya döke bilirlerdi. Onların çoğu da büyük sıkıntılar çeker, yazdıkları eserler öldükten sonra para ederdi! Gazete ve yayın evlerinin yazıları yayınlaması öyle kolay iş değildi!
Yazarak para kazanmak adına gelişen internet ortamının getirileri çok büyük olmuştur. Hep bizde fikirlerimiz olduğunu, bunları bir yazıya döke bilsek neler anlatacağımızı söylemez miydik? Sesimizi duyurmak istemez miydik?
Yazarak para kazanmak kapısı artık herkese açıktır! İsteyen, istediğini ifade etmektedir. Öyle böyle bir kitleye değil! Tüm dünyaya ulaşabilir.
yazparakazan
Yazarak Para Kazanmanın Avantajları
İnternet ortamında sadece fikirlerimizi dünya ölçeğinde paylaşma imkanı değil, ayrıca yazılarımızdan para kazanma imkanı da doğmuştur.
Yazarak para kazanmak için buraya tıklayın>>>>
İlginç, özgün, etkileyici ve okunabilir yazı yazmak nerede ise web sitesi ve blogların temeli. Bu konuda ki başarının da temeli.
İnternet ortamında fikirlerimizi ifade etmenin yanında, yazarak para kazanmak istiyorsak elimizden geldiğince bu konuyu geliştirmeli ve en iyi hale getirmeliyiz.

Konuyu değerlendirmeye çalışalım;

  • Kimler yapabilir;
Öncelikle yazı yazmayı sevmemiz gerekmektedir. Kendimizi geliştirebiliriz. O zaman bu hobimizi paraya çevirebiliriz.
Yazarak para kazanmak isteyen ev hanımları, öğrenciler, emekliler, ek iş isteyenler günde 1-2 saat çalışarak bu işi yapabilirler. Tabi ki tam zamanlı da yapılabilir.
  • Konular ne olabilir, nasıl seçilir;
Yazarak para kazanmak istiyorsak bu konular kendimizle ilgili özgün konular veya internette ağırlıklı talep edilen konular olabilir.
Kendimizin ilgi duyduğu, severek yazacağımız yemek, el sanatları, hamilelik ve bebek, gezi ve benzeri konular olabilir. Kendimizi ifade etmek istediğimiz, bu konuda heyecan duyduğumuz her konu bu gruba girer. İsteyerek ve içten de yapıldığı için bu konularda, incelediğinizde çok başarılı site ve bloglar görürsünüz. Ciddi paralar da kazandırır.
blog konuları
Yazarak Para Kazanmak İçin Popüler Konular (TIKLA)
Yazarak para kazanmak konusunda internette en çok talep edilen konular ise; yine yemek tarifi, sağlık, güzellik ve bakım, ev dekorasyon, mobilya, seyahat, tatil, eğitim, modadır.
  • Makale yazmak konusunda kendimizi nasıl geliştirebiliriz;
Yazarak para kazanmak konusunda en büyük sıkıntı özellikle ilgi sahibi olmadığımız konularda yaşanır. Bunu aşmak adına atabileceğimiz birkaç adım bize büyük faydalar sağlar.
Bir bilgilenme devresi geçirmemiz lazımdır. Bunun için elimizin altındaki kitapları, Wikipedia’ yı, internette benzer konuları ve çevremizdeki insanları bilgi alma açısından değerlendirebiliriz.
Çok kullanılan yöntemlerden birisi, Google’ da konu ve konunun ilgili uzantıları ile bağlantılı aramalar yapıp kaliteli içerikleri okumak, diğer bilgilenme yöntemlerimiz ile bir yorumlayıp, özümseyip yeni bir, kendi tarzımızla makale üretmektir.
Ayrıca makale yazdığımız konularda vakit buldukça yedek makale yazmalı, makale havuzumuzu oluşturmalı, acele gerektiren durumlarda bu havuzdan faydalanmalıyız.
Yazarak para kazanmak sürekli araştırma gerektirmektedir.
  • Makalelerimizde nelere dikkat etmeliyiz;
İnternetten para kazanmanın yazarak para kazanmak kısmı, süreklilik açısından dikkat istemektedir.
Kesinlikle makaleleriniz özgün olmalıdır! Kopya içerik Google gibi bir kuruluşta oluşturdukları sistemle anında fark edilmekte ve size dönüşü ağır olmaktadır. En önemlisi de okurlarınızın güven kaybıdır.
Yazarak para kazanmak için hiçbir şekilde kopya içerik kullanmamalıyız. Bir makaleyi kopyalayıp yayınlamamalıyız. Araştırma ve geliştirmeye önem vermeli konuları özümseyerek kendi tarzınızla ifade etmelisiniz.
Makalelerimizde başlık ve içerik uyumu çok önemlidir. Okur ilgisini çeken başlık için makalenize gelecektir. İçeriğinizde de buna uygun konu bulmalıdır. Aksi takdirde aradığını bulamayan o kişi bir daha sitenize gelmez.
Empati yapmalı, okur gibi düşünebilmeli, imla kurallarına dikkat etmeliyiz. Görsel sıkıntı vermemeli, okumayı kolaylaştırmalıyız. Ayrıca giriş, gelişme ve sonuç gibi makale evrelerine de uymalıyız.
Makale zevkli okunabilir ve akıcı olmalı, okur tarafından adeta bir susuzluğun giderilmesi gibi algılanmalıdır.
  • Yazarak para kazanmak nasıl gerçekleşiyor? Arz, talep, pazar?
İnternette ticaret hacminin gittikçe büyümesi ve rekabetin artması ve Google gibi arama motorlarının müşteri memnuniyeti açısından, özgün ve tatmin edici içeriğe verdiği değer, birçok konudaki zengin içerikli makaleye olan talebi artırmıştır. Dolayısıyla yazar ihtiyacı da artmıştır.
Yazarak para kazanmak için 2 türlü kazanç yolu vardır;
Makale yazarak satmak;
Eğer acil para kazanmak istiyorum diyorsanız ve web sitesi ve de blog işleri ile uğraşmak sizlere zor geliyor ise makale yazıp satabilirsiniz.
Makale yazarak internetten para kazanmak için arama motorlarından ‘’makale alış-satış’’ biçiminde arama yaparsanız birçok sayfa ile karşılaşırsınız. Direkt site sahiplerine satış yapmanız daha karlıdır. Aracı makale marketlerinde kar oranınız düşer. Ortalama 400-500 kelimelik bir makaleyi 8-10 lira civarında satabilirsiniz. Kaliteli makale ve talebin yoğun olduğu alanlarda ücret artacaktır. Bu konuya ayırdığınız zaman arttıkça kazancınız da artacaktır. Bu seçimin özelliği;
Yazdıkça kazanırsınız. Bıraktığınızda kazancınızda biter.
Yazarak para kazanmak için 2.yol;
Web sitesi veya blog üzerinden yazarak para kazanmak;
Eğer acil paraya ihtiyacınız yok ve daha uzun vadeli ve de kalıcı olarak makale ile para kazanmak istiyorsanız makalelerinizi blog veya web sitenizde yayınlayabilirsiniz.
BLOG YAZMAKKonusu ile ilgili makale açısından zengin blog veya web sitesi doğru da yapılandırıldığında orta vadede ciddi bir ziyaretçi sayısına ulaşır. Ne kadar ziyaretçi varsa başarı oranınız artar. (ciddi bir çalışmada ortalama 1-3 ay) Ve orta-uzun vadede güçlü ve devamlı para kazanırsınız. Sitenizi güncel tuttuğunuz müddetçe bu devam eder. Bunu ya sitenizden ‘Satış ortaklığı’ yaparak, ya da sitenize reklam alarak (Google AdSense) yaparsınız. Bu seçimin özelliği;
Uzun yıllar para kazanırsınız ve sistem kendi kendine işler.
Web sitesi ve blogla yazarak para kazanmak için buraya tıklayın>>>>
Yazarak para kazanmak isteyen siz değerli okurlarımıza başarılar diliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster