Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
3 Ocak 2013 Perşembe

1. Bölüm: Bir Blog Sahibi Olmak

21:02

Blog kurmak ve blogunuza yazdığınız yazılarınızın devamlılığını sağlamak gayet kolaydır ve bloglama kazanç sağlayabileceğiniz en kolay yollardan biridir. İstediğiniz her yerde ve istediğiniz her zaman ilgi duyduğunuz konular hakkında yazdığınız yazılardan internetten para kazanabileceğinizi bir hayal edin. Ayrıca, blog yazmanın kolaylığı, bu işi yaparken istediğiniz zaman tatile çıkabilmenize, istediğiniz her an arkanıza yaslanıp dinlenebilmenize olanak verecektir.

Bu makaleyi okuduğunuzda, ücretsiz blog servislerini kullanarak bir hesap oluşturabileceğinizi ve blog yazmanın size pek çok kazanç sağlayacağını görebileceksiniz. Eğer bu sizin ilginizi çekiyorsa, bu makaleyi mutlaka okumalısınız.

İşe ilk olarak bir blog sahibi olmakla başlamalısınız. Bunun için en temel olarak iki çeşit seçenek mevcut; ilk seçenek, blogunuzu kendi alan adınıza host edebilir ve blogunuz üstünde istediğiniz her türlü değişiklik yapma ve geliştirme imkânına sahip olabilirsiniz. Ancak bunun için bir host ve alan adı satın almalı, www.WordPress.org gibi bir blog yazılımını size ait olan hosta kurmalısınız. Her ne kadar bu tip blog yazılımları kullanıcı-dostu bir kullanım kolaylığına sahip olsa da, işlerin daha iyi gitmesi için bir miktar teknik bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bir bloga sahip olmanın diğer yolu ise www.Blogger.com, www.WordPress.com, www.Blogcu.com gibi ücretsiz blog servislerini kullanmaktır. Bu ve bunlara benzer blog servisleri ile hiçbir teknik bilgiye ihtiyaç olmaksızın ücretsiz bir şekilde blogunuzu oluşturabilir ve içeriklerinizi yayınlamaya başlayabilirsiniz. Bu tip ücretsiz blog servislerinin dezavantajı ise blogunuz üstünde limitli bir kontrole sahip olmanızdır. Üstelik ücretsiz blog servislerini kullanarak oluşturduğunuz bir blogun alan adı kendi alan adınıza kurduğunuz bir blogdan daha farklı görünecektir. Örneğin; kendi alan adınıza kurduğunuz bir blogun alan adı “www.YeniBirBlog.com” iken, ücretsiz blog servisleri ile kurduğunuz bir blogun alan adı “www.YeniBirBlog.blogger.com” şeklinde olacaktır.

Ancak tüm olumsuzluklarına rağmen ilk defa blog sahibi olacaklar için ücretsiz blog servislerini kullanmak daha iyi olabilir. Bloğunuzu Blogger.com adresinden ya da daha yeni (ve daha iyi) bir blog hostu olan WordPress.com adresinden hesap açarak oluşturabilir ve yazmaya başlayabilirsiniz. Eğer yeni bir blogcuysanız, WordPress.com’un güvenilir ve genişletilebilir bir blog hostu olduğunu bilmelisiniz.

Blogger.com, Google’a ait bir ücretsiz blog servisi olduğu için, Google arama motoruyla daha hızlı ulaşılabilir ve indekslenebilir. Ancak, WordPress.com, geri izleme ve kategorilendirme gibi özellikleriyle daha gelişmiş bir blog hostudur. Kenar çubuğundaki linkleri de daha kolay düzenlemenize olanak sağlar.

Blogunuzu bu ücretsiz blog servislerinden birini kullanarak kurduktan sonra, nasıl yazabileceğinizi çözmek için blogunuzda ilk yazınızı paylaşabilir, seçenek ve şablonlara göz atabilirsiniz. Size yardımcı olabilecek “blogla ilgili” genel olarak kullanılan bazı terimler şunlardır:

Permalink: Permanent Link’in kısaltması olarak kullanılan permalink, Kalıcı Bağlantı anlamına gelmektedir. Mesela bloğunuzda yazmış olduğunuz tüm URL adresleri birer permalinktir.Geri İzleme (Trackback): Başkasının bloğundan aldığınız yazıları kendi bloğunuzda paylaştığınızda, bu, o kişinin “geri izleme” sayfasında görülmektedir. Bu özellik ne yazık ki Blogger.com da yoktur.Pinging: Bloglama ve Pinging birbirinden tamamen farklı iki terim olarak düşünülemez, çünkü ikisi de güncelleme ile ilgilidir. Pinging bloğunuza yeni bir yazı yazdığınızın belirli kaynaklar tarafından belirlenmesidir.  Böylece web sitenizde bu yazının en yeni yazılan yazı olarak sayfanın en başında yer alması sağlanır. Bu, yazılarınızın paylaştığınız sırada görülmesini sağlar.

Bu bilgilerle bloğunuzu yazmaya başlayabilir ve özelliklerini keşfedebilirsiniz. Gelecek makalelerde, bloglardan kazanç sağlama yollarını ve blogunuza olan ilgiyi nasıl devamlı hale getirebileceğinizi ve arttırabileceğinizi öğrenebileceksiniz.

2. Bölüm: Blog İçeriği Oluşturmak

var dd_offset_from_content = 40; var dd_top_offset_from_content = 0; jQuery(document).ready(function($) { window.setTimeout('loadGoogle1_796()',1000);window.setTimeout('loadTwitter_796()',1000);window.setTimeout('loadFBShare_796()',1000);window.setTimeout('loadFBLike_796()',1000); }); function loadGoogle1_796(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-google1-796').remove();$.getScript('https://apis.google.com/js/plusone.js'); }); } function loadTwitter_796(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-twitter-796').remove();$.getScript('http://platform.twitter.com/widgets.js'); }); } function loadFBShare_796(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-fbshare-796').remove(); $.getScript('http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share'); }); } function loadFBLike_796(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-fblike-796').remove();$('.DD_FBLIKE_AJAX_796').attr('width','50');$('.DD_FBLIKE_AJAX_796').attr('height','60');$('.DD_FBLIKE_AJAX_796').attr('src','http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fwww.onlinepara.net%2F1-bolum-bir-blog-sahibi-olmak.html%2F&locale=en_US&layout=box_count&action=like&width=50&height=60&colorscheme=light'); }); }

View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster