Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
4 Ocak 2013 Cuma

Makale Pazarlama’da En Sık Yapılan 9 Hata

10:48

Makale pazarlamanın, en etkili ve çok kolay bir internet pazarlama yöntemi olduğu söylenir. Ne yazık ki makale pazarlama çok kolay değil, aksine çokça çaba gerektiren bir internet pazarlama yöntemidir. Başarılı olması için ise yazacağınız makalelerin belirli bir kalitesi olmazsa olmazıdır. Eğer bu standart yakalanabilirse muhteşem geri dönüşler alacağınız ve çok fazla trafik sağlayabilirsiniz.


İnternette website yada blog sahibi olan herkes sadece makale yazarak ve yazdığı makaleleri dizinlere göndererek yeterli seviyede trafik elde edeceğini ve bu trafik üzerinden para kazanacağını hayal etmektedir. Tam aksine bu yöntemin çalışmadığını iddaa eden kişilerde hiç azımsanmayacak sayıdadır.


Eğer bir blog yazarı iseniz, zamanınızın çoğunu makaleler yazarak geçirdiğiniz kesindir. Yukarıda da söylediğim gibi, yazacağınız yararlı makaleler sonucunda inanılmaz bir trafik yakalayabilirsiniz. Etkili makale yazmak için bazı hatalardan kaçınırsanız zamanla hakkettiğiniz yere geleceğinizden hiç kuşkunuz olmasın.


Makale pazarlamada en çok yapılan 9 hata ;


Dil bilgisi ve yazım hataları: Hiç kimse yazım hataları ve dilbilgisi hataları ile dolu olan makaleleri okumak istemez. Bu sizin profesyonel olmadığınızın kanıtıdır. Yazım kurallarına her zaman dikkat etmelisiniz. Makalenizi bitirdiğinizde son bir kez kontrol edin, mümkünde çevrenizden bunu sizin için yapmasını isteyin.


Makale düzenlemesi: Sitenize gelen okuyucuların sayfanızda daha fazla vakit geçirmesini istiyorsanız, yazdığınız makalenin üzerinde çeşitli düzenlemeler yapmalısınız. Makalenizi değiştirin demiyorum, önemli kısımları kalın yazarak daha da belirgin hale getirebilir, konunuz ile alakalı resimleri yazınıza ekleyebilirsiniz. Yapacağınız bu ufak süslemeler ile göze hoş gelen bir makale yaratabilir, okuyucunun dikkatini çekmeyi başarabilirsiniz.


Çok kısa yada çok uzun makale yazmak: Yazacağınız makalenin uzunluğuna dikkat etmelisiniz. Kabul gören makale uzunluğu 500 kelimelik uzunluktur. Bu göreceli bir kavram olmakla beraber, açıklayıcı ve doyurucu bilgilerin olduğu çok daha kısa makalelerde yazabilirsiniz. Alt başlıklar oluşturarak makalenizi uzatabilir, çok fazla bilgi paylaşımı yaptığınız uzun bir makale de yazabilirsiniz.


Kaliteli yazılar yazmak: Makale yazımında çoğu insan kalite değilde miktar üzerinde duruyor. Ne kadar çok makale yazarsanız o kadar çok ziyaretçi çekersiniz diye onlarca yazı görüyorum. Evet ne kadar çok makale yazarsanız o kadar çok ziyaretçiniz olur. Ancak unutulmalı ki, kaliteden yoksun olan makaleler size sadece anlık ziyaretçi sağlar. Yazacağınız kaliteli makaleler ise sitenize sürekli ziyaretçi sağlar. Başarılı ve kalıcı bir site için kaliteli makale yazmak önemlidir.


Konuk yazar olarak yazmak: Sizinle aynı konulara ilgi duyan, alanında biraz popülaritesi olan diğer bloglarda konuk yazar olarak yazın. Bu sayede sitenize trafik çekebilir, yazacağınız kaliteli yazılar sayesinde online itibar kazanabilirsiniz.


Promosyon yazıları yazmayın: Belirli bir ürün hakkında satış yazıları yazmayın. Ülkemizde maalesef hala internetten para kazanmanın mümkün olmadığını düşünen çok büyük bir kesim var. Direkt satış yazısı yazmak yerine, yazacağınız bilgilendirici yazıların içerisinden yapacağınız doğru yönlendirmeler ile satış hedefleyin.


Anahtar kelime arama araştırma eksikliği: Makale pazarlama aslında bir SEO çalışmasıdır.Bu sebepten dolayı yazmaya başlamadan önce anahtar kelime araştırması yapmalısınız. Aranma hacmi çok, rekabeti nispeten az olan kelimelere yoğunlaşarak, makalenizde başarıyı kolaylıkla yakalayabilirsiniz.


anket ile para kazanma



Son iki yıldır bu anket işi aldı başını gidiyor, spam mailler – birbirinin kopyası e-kitaplar – sahte yorumlar ve sahte resimler ile insanları kandırıp bişeyler satma çabasında olanlar insanların para ve umutlarını sömürmeye devam ediyor.


Kendi sitemde bunu bedavaya dağıtsamda insanlar paralı olan daha iyidir diyerek 50 liralarını çöpe atmaya devam ediyorlar. Bununla beraber kandırıldıklarının farkında olmuyorlar, onlarca anket sitesine kaydolup saatlerini bu sitelerde harcadıktan sonra uzun bir bekleyiş içine giriyorlar.


Büyük anket siteleri sadece a.b.d ve avrupa da yaşayan insanlara anket gönderir ve onların cevaplarını merak eder, kimse bizim Türk insanının ne yiyip ne içtiğini, hangi kötü alışkanlıklarının olduğunu merak etmez. A.B.D gibi büyük ülkelerde yaşayanların cevapladığı her anketin değeri 2-25$ arasında değişir. Türkiye’deki anket siteleri ise cevapladığınız her anket için 1-3 lira arasında para verir buda kimsenin işine gelmez. Ayrıca birde ödeme için limit koyarlar ki kimse parasını istediği zaman alamaz.


Anket listeleri ile para kazanma istiyorsanız unutun lütfen. Para kazanmak için gerçekçi, legal, ölçeklenebilen, şans işi değilde emek verip karşılığını alabileceğiniz yollar seçin kendinize. Hiç bişey yapmasanız kendinize ücretsiz bir blog kurup orada deneyimlerinizi, ilgi alanlarınızla ilgili bilgilerinizi, tecrübelerinizi yazın. Bu şekilde bir süre sonra sitenize insanlar girmeye başlar ve sitenize alacağınız çeşitli reklamlar ile para kazanmaya başlarsınız. Daha detaylı bilgiler ve reklam alma konusunu sitemde bulabilirsiniz.


Yazitör Nedir?(11.12.2012)


Yazitör olmak bir meslektir..Yazitörlük ile editörlük arasındaki fark nedir? Yazitör olmakla yazar olmak arasındaki fark nedir? Kavram kargaşası yaşanmasın!




Yazitör olmak bir meslektir..Yazitörlük ile editörlük arasındaki fark nedir? Yazitör olmakla yazar olmak arasındaki fark nedir? Kavram kargaşası yaşanmasın!


1) Editör Yazar Değildir. Yani editörler yazı yazmaz. Editör yazarların yazılarını, piyasayı, sitenin veya derginin konumu, okuyucuları , onların kazanımlarını herşeyi düzenleyerek organizasyon yapan kişidir.


2-) Yazar ise köşe yazarlarından bildiğimiz üzere gazetelerden gördüğümüz köşelerinde kendi mesleği yahut hobisi ile alakalı yazılar yazan kişilerdir. Örneğin Sergen Yalçın Futbolla ilgili yazar, Modacı moda ile ilgili bir yazı yazar


Yazitör ise yazı yazmak kabiliyeti, editörlük, internet sosyal medya kısaca bilişim bilgilerini kullanarak üst kademe gelir elde eden kişidir.



O yüzden kavram kargaşası yaşamayalım. Daha sıradan gelir kazanmaya çalışan, ek iş yapmak isteyen, normal iş gibi para kazanmak isteyen daha normal insanlara göre olan bir iş daha doğrusu böyle bir kısıtlamadan yapmadan HERKESİN yapabileceği bir iştir YAZİTÖR olmak. Neden kısıtlamamak lazım çünkü bir yazitör aylık 1000 tl de kazanabilir 100 bin t de bu Yazitörün çalışmasına kabiliyetine kendini geliştirmesi bağlıdır.



Güzel yanı herkes yapabilir; başkasının elinden tutmasına gerek yoktur kendi iç dinamizmini aklını kabiyetllerini ortaya dökebileceği KENDİ KENDİNİN ELİNDEN TUTABİLECEĞİ bir iştir.


Yazitör Starter Yeni başlayanlar için Eğitim seti Tıkla


Çok az sayıda makale yazmak: Yapılan yaygın hatalardan biriside çok az sayıda makale yazmaktır. Hafta da en az 3 makale yazın. Yazacağınız makalelerin birbirleri ile ilişki içerisinde olmasına dikkat edin. Böylece başarı şansınız daha artacaktır.


Uzun bir yazı olduğunun farkındayım. Aslında daha yazacak bir kaç madde daha var. Yukarıda yazılanları yapmanın zor ve zaman alıcı olduğunu biliyorum ama bu hataları en aza indirdiğinizde uzun vadede başarıyı yakalayacağınızdan emin olabilirsiniz.

var dd_offset_from_content = 40; var dd_top_offset_from_content = 0; jQuery(document).ready(function($) { window.setTimeout('loadGoogle1_823()',1000);window.setTimeout('loadTwitter_823()',1000);window.setTimeout('loadFBShare_823()',1000);window.setTimeout('loadFBLike_823()',1000); }); function loadGoogle1_823(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-google1-823').remove();$.getScript('https://apis.google.com/js/plusone.js'); }); } function loadTwitter_823(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-twitter-823').remove();$.getScript('http://platform.twitter.com/widgets.js'); }); } function loadFBShare_823(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-fbshare-823').remove(); $.getScript('http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share'); }); } function loadFBLike_823(){ jQuery(document).ready(function($) { $('.dd-fblike-823').remove();$('.DD_FBLIKE_AJAX_823').attr('width','50');$('.DD_FBLIKE_AJAX_823').attr('height','60');$('.DD_FBLIKE_AJAX_823').attr('src','http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fwww.onlinepara.net%2Fmakale-pazarlamada-en-sik-yapilan-9-hata.html%2F&locale=en_US&layout=box_count&action=like&width=50&height=60&colorscheme=light'); }); }

View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster