Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
5 Ocak 2013 Cumartesi

Liberal Ekonomi

22:08

Latince’de özgür anlamına gelen liber kelimesinden türeyen liberal, sözlüklerde hürriyet ve serbestlikle ilgisi olan şeklinde tanımlanır. Liberal ekonomi yerine serbest piyasa ekonomisi tabiri de kullanılabilir.


Liberal ekonominin kapsamını daha iyi anlayabilmek için öncelikle liberal sistemi açmakta fayda var. Liberal sistem özgürlüğü birincil politik değer olarak benimser. Hukukun üstünlüğünü merkeze koyan bir devlet modelini geçerli kılmaya çalışır. Düşüncelere serbest dolaşım hakkı tanıyan bu sistemde toplumsal hayat da bireylerin ifade özgürlüğüyle şekillenir.


Liberal ekonomi deyince, akla ilk olarak özel teşebbüsler gelmektedir. Kapitalist üretim ilişkilerine göre işleyen bu ekonomik modelde, bireyler ekonomik girişimlerinde özgür bırakılırlar. Devletin müdahalesine izin vermeyen bu sisteme göre, devlet ekonomiye karışmamalı, vatandaşının güvenliğini ve diğer ihtiyaçlarını karşılayarak sorumluluklarını yerine getirmelidir. Liberal ekonomi üzerine yaptığı önemli araştırmalarla bilinen Adam Smith bu durumu özetler gibi, ekonomik olayların, tıpkı doğada olduğu gibi kendi kendine gelişmesi gerektiğini belirtmiştir.


Batı ülkeleri 19. yüzyıldan itibaren bu sistemle önemli gelişmeler elde etmişlerdir. Sanayi kesimi altın dönemi yaşamıştır. Ancak girişimciler kârlarına kâr ekleyip sermayelerini büyütürken, emekçilerin sayısı da günden güne artış göstermiştir. Bu da toplumda ciddi bir dengesizliğin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Toplumsal sınıflar oluşmuş; sermayeci zengin sınıfa burjuva, belirli bir ücret karşılığında emeğini satarak geçinen sınıfa da geniş anlamda proletarya denmiştir.


Başkalarını ne kadar çok memnun edersen o kadar çok kazanırsın mantığını işleten sistem, insanları sürekli daha çok çalışmaya yöneltmektedir. Liberal ekonominin temel ilkelerini; rekabet, mülkiyet, serbest piyasa ekonomisi, özgür ticaret, ekonomik eşitlik karşıtlığı şeklinde özetleyebiliriz. Liberal ekonomiyi destekleyenler, insanlar arasında ekonomik eşitlik sağlanırsa herkesin elinden gelenin en iyisi yapmasının söz konusu olmayacağını, gelişmenin duracağını savunmaktadırlar.

Bir önceki yazımız olan Digital Borsa başlıklı makalemizde borsa, digital borsa ve dijital borsa hakkında bilgiler verilmektedir.


anket ile para kazanma



Son iki yıldır bu anket işi aldı başını gidiyor, spam mailler – birbirinin kopyası e-kitaplar – sahte yorumlar ve sahte resimler ile insanları kandırıp bişeyler satma çabasında olanlar insanların para ve umutlarını sömürmeye devam ediyor.


Kendi sitemde bunu bedavaya dağıtsamda insanlar paralı olan daha iyidir diyerek 50 liralarını çöpe atmaya devam ediyorlar. Bununla beraber kandırıldıklarının farkında olmuyorlar, onlarca anket sitesine kaydolup saatlerini bu sitelerde harcadıktan sonra uzun bir bekleyiş içine giriyorlar.


Büyük anket siteleri sadece a.b.d ve avrupa da yaşayan insanlara anket gönderir ve onların cevaplarını merak eder, kimse bizim Türk insanının ne yiyip ne içtiğini, hangi kötü alışkanlıklarının olduğunu merak etmez. A.B.D gibi büyük ülkelerde yaşayanların cevapladığı her anketin değeri 2-25$ arasında değişir. Türkiye’deki anket siteleri ise cevapladığınız her anket için 1-3 lira arasında para verir buda kimsenin işine gelmez. Ayrıca birde ödeme için limit koyarlar ki kimse parasını istediği zaman alamaz.


Anket listeleri ile para kazanma istiyorsanız unutun lütfen. Para kazanmak için gerçekçi, legal, ölçeklenebilen, şans işi değilde emek verip karşılığını alabileceğiniz yollar seçin kendinize. Hiç bişey yapmasanız kendinize ücretsiz bir blog kurup orada deneyimlerinizi, ilgi alanlarınızla ilgili bilgilerinizi, tecrübelerinizi yazın. Bu şekilde bir süre sonra sitenize insanlar girmeye başlar ve sitenize alacağınız çeşitli reklamlar ile para kazanmaya başlarsınız. Daha detaylı bilgiler ve reklam alma konusunu sitemde bulabilirsiniz.


Yazitör Nedir?(11.12.2012)


Yazitör olmak bir meslektir..Yazitörlük ile editörlük arasındaki fark nedir? Yazitör olmakla yazar olmak arasındaki fark nedir? Kavram kargaşası yaşanmasın!




Yazitör olmak bir meslektir..Yazitörlük ile editörlük arasındaki fark nedir? Yazitör olmakla yazar olmak arasındaki fark nedir? Kavram kargaşası yaşanmasın!


1) Editör Yazar Değildir. Yani editörler yazı yazmaz. Editör yazarların yazılarını, piyasayı, sitenin veya derginin konumu, okuyucuları , onların kazanımlarını herşeyi düzenleyerek organizasyon yapan kişidir.


2-) Yazar ise köşe yazarlarından bildiğimiz üzere gazetelerden gördüğümüz köşelerinde kendi mesleği yahut hobisi ile alakalı yazılar yazan kişilerdir. Örneğin Sergen Yalçın Futbolla ilgili yazar, Modacı moda ile ilgili bir yazı yazar


Yazitör ise yazı yazmak kabiliyeti, editörlük, internet sosyal medya kısaca bilişim bilgilerini kullanarak üst kademe gelir elde eden kişidir.



O yüzden kavram kargaşası yaşamayalım. Daha sıradan gelir kazanmaya çalışan, ek iş yapmak isteyen, normal iş gibi para kazanmak isteyen daha normal insanlara göre olan bir iş daha doğrusu böyle bir kısıtlamadan yapmadan HERKESİN yapabileceği bir iştir YAZİTÖR olmak. Neden kısıtlamamak lazım çünkü bir yazitör aylık 1000 tl de kazanabilir 100 bin t de bu Yazitörün çalışmasına kabiliyetine kendini geliştirmesi bağlıdır.



Güzel yanı herkes yapabilir; başkasının elinden tutmasına gerek yoktur kendi iç dinamizmini aklını kabiyetllerini ortaya dökebileceği KENDİ KENDİNİN ELİNDEN TUTABİLECEĞİ bir iştir.


Yazitör Starter Yeni başlayanlar için Eğitim seti Tıkla

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster