Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
21 Nisan 2013 Pazar

Başhekime hakaret edenler ödüllendirildi

18:28
Memurhaber.com - Doktor Ferhat Yasan, 2004 yılında Siirt’in Pervari İlçesi’nde pratisyen doktor olarak göreve başladı. 2009 yılında Devlet Hastanesi Başhekimi oldu. Genç ve idealist doktorun bu ilçede yaşadıklarını ve verdiği mücadeleyi merak edersiniz her halde

Devlet hastanesine taşeron işçi alımı ihalesi açıldı. İhaleye katılan şirketlerden birine Özcan Ailesi mensupları vekalet ediyordu. İhalenin, vekalet ettikleri şirkete verilmesi için çaba gösterdiler.


Sözcü'nün haberine göre, artık iş ileri boyutlara ulaştı ve 4 kardeş yanlarına aldıkları başka kişilerle birlikte hastaneyi bastılar. Hastane Başhekimi Ferhat Yasan ile hastane müdürü Servet Tomris’e ağır hakaretlerde bulundular. Başhekime sahip çıkmak isteyenler “Savcılığa şikayet ederseniz size başka şeyler yaparlar” diye uyarıldı. Buna rağmen, başhekim bu kişiler hakkında C.Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şikayetten sonra, başhekimin üzerindeki baskılar da arttı. İlçede barındırmayacaklarını, “yakında AKP ilçe başkanlığını alacaklarını ve başhekimi burada barındırmayacakları” haberlerini başhekime ulaştırıyorlardı. Dahası, şikayetinden vazgeçmemesi halinde muhtarlardan imza toplayıp sürdüreceklerini de öne sürüyorlardı.


Doktorlar üzerinde baskı aracı olarak kullanılan BİMER’e sahte isimlerle başhekim defalarca şikayet edildi. C.Savcılığı’na isimsiz şikayet dilekçeleri ulaştırıldı. Yapılan adli ve idari işlemlerden bir sonuç çıkmadı. İddia konuları gerçeği yansıtmıyordu. Terörün kol gezdiği ilçede 7 yıl hiçbir sorun olmadan görev yapan başhekimin huzuru alabildiğine kaçmıştı.


AKP ilçe başkanı oldu


Başhekime ve hastane müdürüne hakaretler yağdıranlardan Lokman Özcan, gerçekten AKP Pervari İlçe Başkanı oldu. İlçede, Başhekim Dr. Ferhat Yasan’ın, sanki gideceği yer oradan kötüymüş gibi “sürgün edileceği” konuşuluyordu. Siirt İl Başkanı Ali İlbaş da hastanedeki bir doktora, başhekimi görevden aldıracaklarını ve yerine başhekim aradıklarını anlatıyordu.


Küçük ilçe, başhekimin ne zaman sürgün edileceğini konuşuyordu. Pervari Kaymakamlığı’na, Devlet Hastanesi Başhekimi Ferhat Yasan’ın görevden alındığına ilişkin yazı ulaştı. Aynı gün Ferhat Bey’in ilişiğini kestiler. Onu, Siirt Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevlendirdiler.


İhalenin vekalet ettikleri şirkete verilmesi için baskı yapan, hastaneyi basıp başhekime ve hastane müdürüne hakaret eden Lokman Özcan ve kardeşleriyle ilgili dava da Pervari Sulh Ceza Mahkemesi’nde devam ediyordu.


AKP Genel Merkezi sessiz kaldı


1 Kasım 2012 tarihli duruşmada, AKP ilçe Başkanı Lokman Özcan’a toplam 16 ay 20 gün hapis cezası verildi. Hakkındaki hapis cezasını mahkeme tutanağından okuyalım:


“Sanık Lokman Özcan’ın, sübut bulan, hastane başhekimi Ferhat Yasan’a karşı tehdit suçundan 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, aynı kişinin hastane müdürü Servet Tomris’e hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiştir.”


İlçe başkanına hapis cezası verilmekle kalmadı, ağabeyi İsmail Özcan’a toplam 24 ay hapis cezası verildi ve bu cezada da hükmün açıklanması geri bırakıldı. Kardeşlerden Mahmut Özcan ise beraat etti.


Peki bu cezalar verildi de ne oldu? Doktor, bunun karşılıksız kalmaması için durumu AKP İletişim Merkezi’ne bildirdi. Kişi AKP ilçe başkanı olunca sanıyorum kendisine cevap bile verilmemiştir. TBMM Sağlıkta Şiddet Komisyonu Başkanı AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, şiddetse Pervari’deki şiddeti de araştırmalıydı. Öğreniyorum ki Ünüvar, AKP ilçe başkanının üzerine gitmeyi bırakın, konuyla ilgili Siirt Sağlık Müdürlüğü’nden bilgi bile istememiş.


Kardeşi de hastane müdürü yapıldı


Kenan Özcan, Pervari Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda müdür olarak görev yapıyordu. Okuldan kaçan öğrencilerin küçük bir kıza tecavüz edip öldürmeleri kamuoyunda hayli tartışılmıştı. Okul Müdürü Kenan Özcan da müdürlük görevinden alınmıştı.


Kenan Özcan’ın şansı, ağabeyi Lokman Özcan’ın, Pervari AKP İlçe Başkanı olmasıyla yeniden açıldı. Pervari Devlet Hastanesi Müdürü Servet Tomris, yöre insanı olduğu için şikayetçi olmamıştı. Sağlık Bakanlığı yeni yapılandırılma çerçevesinde Servet Tomris’i görevden aldı.


Yerine kimi atasalar beğenirsiniz? Sanki Siirt’te hiç lisans mezunu sağlık personeli yokmuş gibi, hiçbir sağlık kurumları bilgisi olmayan Kenan Özcan Türkiye’de başka örneği olamayacak şekilde Pervari Devlet Hastanesi Müdür’ü yapıldı. Bu görevi halen sürdürüyor.


Hastane Başhekimi Dr. Ferhat Yasan ile Hastane Müdürü Servet Tomris niçin mahkemeye gitmişti? Lokman ve İsmail Özcan bir ihalenin vekalet ettikleri şirkete verilmesinde baskı yaptıkları için. Müdürlüğe kardeşi oturttular. Birisi AKP ilçe başkanı oldu. Şimdi bu hastanenin ihaleleri kime verilecek acaba?


YAZI YAZARAK PARA KAZANMA KONULU YAZIM İÇİN TIKLAYIN

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster