Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
9 Nisan 2013 Salı

Koç Üniversitesi'nde taşeron işçi isyanı

23:47
Memurhaber.com - Koç Üniversitesi'nde taşeron şirkete bağlı çalışan yaklaşık 180 işçinin işten atılacağı haberine karşı işçiler toplantılar düzenlemeye başladı.

28 Mart'ta Av. Mehmet Ümit Erdem ile Sosyal-İş Sendikası avukatları ve örgütlenme uzmanlarının katılımıyla işçiler toplantı gerçekleştirdi.


Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı toplantıda yapılan uygulamanın haksız ve hukuka aykırı olduğu vurgulanırken, yaşanan süreçte işçilerin arasındaki dayanışmanın ve örgütlenmenin önemine değinildi.



Yine üniversitede öğrencilerin, akademisyenlerin, işçilerin katılımıyla 500 kişilik bir toplantı gerçekleştirildi. Üç oturumdan oluşan toplantının ilk kısmında öğrenciler söz hakkı alarak haberin ardından yaşanan örgütlenme sürecini anlattı.


Öğrenciler Facebook'tan “Koç Üniversitesi İşçilerinin Yanındayız ” ve twitterdan @kucalisandestek sayfasının kurulduğu, iki gündür okulda masa açtıklarını ve bildiriler dağıtıklarını söyledi.


Yine bu oturumda söz alan öğretim görevlileri süreci üç hafta önce duyduklarını ve bu konuda imza toplayıp önceden rektörlüğe ilettiklerini, ancak bir yanıt alamadıklarını söyledi. Haberin yayılmasıyla daha kapsamlı toplantılar aldıklarını ve bir dilekçe oluşturduklarını bunu tüm öğretim üyelerinin ve öğretim elemanlarının imzasına açtıklarını şu ana kadar da 100'ün üzerinde bir sayıya ulaştıklarını dile getirdiler.



Toplantının ikinci ayağında her birimi temsilen beş işçi söz aldı. Kendilerini servis elemanı, camcılar, taşıyıcılar, tuvaletçiler, temizlikçiler olarak tanımlayan işçiler yaşadıkları sıkıntıları ve karşılaşacakları durumu anlattı. İşçiler Koç Üniversitesi'nin işçisi olmak istediklerini, taşerona karşı olduklarını ifade etti.


İşçiler “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Taşeron düş sırtımızdan”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarını tüm salona atarak bundan sonra neler yapacaklarını konuştu. Bu kısımda daha organize bir şekilde süreci takip etmek adına üçü akademisyen, beşi öğrenci, ikisi idari personel ve onu işçilerden seçilen bir heyet oluşturuldu.
İşçiler ilk olarak 1 Nisan pazartesi günü akademisyenlerin, öğrencilerin katılımıyla yapılacak bir eylem kararı aldı. İşçiler taşeron şirketin başka yerlere gönderilmelerine dair zorla imzalattığı belgelere itiraz dilekçelerini de rektörlüğe ileteceklerini söyledi.


EVDE ONLİNE PARA KAZANMAK İSTER MİSİNİZ?


GOMASS HAKKINDA KISA BİR YORUM - NETTE PARA KAZANMAK İSTER MİSİNİZ ?TIKLA-YAZIMI OKU

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster