Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
20 Nisan 2013 Cumartesi

Memurlar için mescid yapılacak mı?

07:26
Memurhaber.com - Ahmet Gündoğdu, ''Biz, yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede devlet dairelerinde namaz kılmak isteyen veli, öğretmen, öğrenci, memurlara namaz kılınacak mekanların tahsis edilmesinin sosyal devletin zaruri görevi olduğunu biliyoruz'' dedi.

Gündoğdu, Bursa'da katıldığı Eğitim Bir-Sen Genişletilmiş Divan Toplantısı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, başörtüsü yasağına karşı başlatılan imza kampanyasında 12 milyon 300 bin imza toplandığını anımsattı.


Birçok siyasi partinin ve sivil toplum kuruluşunun imza kampanyasına destek verdiğini belirten Gündoğdu, ''Burada, önümüzde duran bir anayasayla yasaklanmış bir hüküm yok. Yasal bir yasak da yok. Sadece bir yönetmelik var'' diye konuştu.


Gündoğdu, 15 Mart'tan itibaren bu yönetmeliği yok sayma ve sivil itaatsizlik eylemi uygulayacaklarını hükümete aktardıklarını dile getirerek, bu yönetmeliği yönetmeliği yok saymaya devam edeceklerini kaydetti.


Kamuya ait alanlarda mescit bulundurulması gerektiğini de ifade eden Gündoğdu, ''Biz yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede devlet dairelerinde namaz kılmak isteyen veli, öğretmen, öğrenci, memurlara namaz kılınacak mekanların tahsis edilmesinin de sosyal devletin zaruri görevi olduğunu biliyoruz'' şeklinde konuştu.


EVDE ONLİNE PARA KAZANMAK İSTER MİSİNİZ?


GOMASS HAKKINDA KISA BİR YORUM - NETTE PARA KAZANMAK İSTER MİSİNİZ ?TIKLA-YAZIMI OKU


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster