Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
19 Aralık 2012 Çarşamba

Domain Alıp – Satarak Para Kazanmak

15:41

Domain ( site adı ) alıp – satmak internet işiyle uğraşanların uzun süredir yaptıkları bir iştir. Önemli görülen domainler daha önceden 20 lira gibi küçük rakamlara alınarak ileride biçilen değere göre milyon$ seviyelerine kadar satılabilmektedir.


Örnek vermek gerekirse ucakbileti.com zamanında 20TL gibi komik bir fiyata alınıp 100.000$+ gibi bir fiyata satılmıştır. Tabii bu biraz zaman meselesi yani gelecekte hangi domain işe yarar bunu bilmek gerek. Örneğin siz zamanında pizza.com gibi bir domain satın alsaydınız şuan 10milyon$ gibi bir paranız olabilirdi.


Ancak bu konularda artık eskisi gibi değil domain alan kişi sayısı her gün artıyor ve pazar gitgide kızışıyor artık pizza.com gibi domainler kalmadı ancak üzülmeyin karepizza.com gibi geleceği parlak domainler mevcut. Daha da önemlisi domain konusu genişliyor yani şuan alabileceğiniz boş domain çok fazla.


Belki jenerik domainler yok ama sizin de alabileceğiniz güzel domainler her zaman mevut. Örneğin pizza.com yerine pizzam.com u alabilirsiniz. Bunu her domain için yapabilirsiniz. Ülkemizde domain işi pek bilinmese de diğer ülkelerde çok güzel paralar dönüyor. Domain işi uzun vadeli bir iş domaini alınca hemen satacağınız anlamına gelmez bir süre beklemeniz gerekebilir. Örneğin pizza.com u alan kişi uzun süre bekleyip öyle satmıştır.


Bunun yanında yüksek fiyata satmak önemli değildir kar etmek önemlidir. Misal ben kendi sitemin adına makalesepeti.com u almak için 75TL – 100TL arasında bir rakam ödeyeceğim alan kişinin 80TL gibi küçük bir rakam kazanacak. Bunun gibi ayda 15 domain satsa 1200 gibi bir rakam kazanabilir.


Unutmayın domain ile para kazanmak ileri görüşlülük ve sabır gerektirir, bir domain alıp satılmıyor bu diye üzülmenize gerek yok. Her malın bir alıcısı vardır sözünü asla unutmayın. Bol kazançlı günler dilerim.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster