Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
5 Şubat 2013 Salı

Facebooktan Para Kazanmanın Yolları

19:04

Facebook artık herhangi bir internet sitesinden bambaşka bir yapılanma… Ülkemizde Facebook’un gücünü keşfetmiş çoğu bankadan tutun, havayollarına; ünlü telekominikasyon şirketlerinden, köy muhtarlığına kadar her oluşumun bir facebook sayfası bulunmakta… Kampanya haberlerini, ürün tanıtımlarını hatta bazı bankaların Facebook üzerinden online işlem yaptırdığını hepimiz biliyoruz… Peki siz de hergün saatlerinizi verdiğimiz Facebooktan para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer bilmiyorsanız aşağıda anlatacağımız birkaç ipucu ile ilk adımları atabilirsiniz.

1 – Sahte profil kullanımından uzak durun! Hobilerinizi, uzmanlık alanlarınızı sergilemekten çekinmeyin. Hedef arkadaş grubu belirleyerek, uzman olduğunuz; ilginizin yüksek olduğu konulardaki bilgilerinizi sıkça paylaşın. Pek çok Facebook kullanıcısı, bilgileriniz ve tecrübelerinizden yararlanmak isteyecek ve tabiri caizse namınızı kendi arkadaşlarına da yayacaktır.

Arkadaş listenizin sayısı çoğaldıkça, ulaşacağınız kitle de artacak ve uzmanlık alanlarınızı pazarlamaya kolaylıkla başlayacaksınız. İlk aşamada belirlemeniz gereken hedef Facebook’tan ne kadar sürede, ne kadar para kazanmak istediğiniz olmalıdır.

2 – Eğer bir web siteniz varsa ve bir ürün pazarlıyorsanız, Facebook’ta reklam sunan hosting şirketleriyle çalışmayı deneyin. Bu şirketler sizi web sitenizin Facebook’ta tanıtımı konusunda hem bilgilendirecek, hem de destekleyecektir. Web siteniz ile web sitenizin Facebook sayfasının bağlantısını yapmayı unutmayın.

3 – Facebook profilinizde ya da sayfanızda Adsense hesabınız varsa arkadaşlarınızın da ilgilenebileceği ürün ve tanıtımların reklamlarını paylaşın.

4 – Facebook satış ortaklığı (affiliate marketing) sitelerinden birine üye olun. Clickbank, yakaladinyakaladin.com ve en popüler olanı fanslave.com’a üye olarak sayfa beğenme başına Paypal ile ödeme alabilirsiniz.

5 – Eğer yazılım ve tasarım bilginiz iyiyse Facebook uygulamaları oluşturarak ve bunları satarak da para kazanabilirsiniz.

6 – Kadın, bebek, giyim gibi takipçisi yüksek konularda fan sayfaları açabilir, günlük güncel paylaşımlar yaparak ziyaretçi ve kullanıcı sayısını arttırabilir daha sonra oluşturduğunuz sayfada ilgili ürünlerin reklamını alabilir ya da sayfanızı satarak facebooktan para kazanabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Netten Para Kazanma Yolları başlıklı makalemizde netten para kazanma yolları ve para kazanma yolları hakkında bilgiler verilmektedir.


View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster