Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
6 Şubat 2013 Çarşamba

Serbest Altın Piyasası

08:49

Serbest piyasa ürünün fiyatının alıcı ve satıcının karşılıklı olarak anlaşmasıyla belirlenen fiyat doğrultusunun da yapılan kar ortaklığıdır. Serbest piyasaya devlet tarafından müdahale gerektirmez. Sadece alıcı ve satıcıların birbirlerini aldatmamasını ve birbirlerini zorlamamasını gerektirir. Bu yüzden tüm alım satımlar gönüllü olmalıdır. Serbest piyasayı diğer piyasalardan ayıran özelliği alım satımlarda indirim yapmasıdır. Serbest altın piyasasında da aynı durum söz konusudur. Kuyumcudan altın aldığınızda hemen kar edemezsiniz. Çünkü aldığınız altında kuyumcunun da kazanç sağlamak için üzerine koyduğu kar bulunur.

Satıcılar para kazanmak için ürünlerine aldıkları fiyatın üzerinde fark eklerler. Altınınızı geri sattığınızda saf altın olarak sattığınız için fazla para kazandırmaz. Böyle durumlarda alıcı altınını ucuz vermek istemez kuyumcu da yüksek almak istemez. Böylelikle alım satım işleri yatırımcısına kar sağlamaz. Fakat serbest piyasada rekabet olması nedeniyle kuyumcular kendi karlarında indirim yaptıkları için yatırımcılar için karlı bir ortam sağlar.

Tabi bu durum küçük yatırımlarda fazla bir oran sağlamaz büyük yatırımlarda alıcının yüzünü güldürecek kadar kar sağlar. Genelde yatırım yapan bireyler serbest piyasayı seçmektedirler. Satıcının kazandığı kardan yaptığı indirimle büyük yatırım yapmak isteyen herkes  istenilen kazanç sağlamaktadır. Bütün piyasa da olduğu gibi altın piyasasında kişilerin birbirine olan güven çok önemlidir. Güven içerisinde yapılan işlerde her iki taraf da kendilerince kazanırlar.

Yatırım yapmak isteyenler kar ortaklığı yapacağı kişiyi iyi tanımalıdırlar. Oldukça ilginin arttığı serbest piyasa çoğu kişinin yüzünü güldürmekte. Olmaması gereken en önemli unsuru sahtekarlıktır. Böyle bir durum söz konusu olmazsa serbest piyasa çalışanları az kazanç çok iş mantığıyla ile seri halde para kazanmayı ilke edinenlerindir.

Bir önceki yazımız olan Ortaklar Borsa başlıklı makalemizde borsa, ekonomi ve ortaklar borsa hakkında bilgiler verilmektedir.

ikibinon üç onocak çeyrek altın fiyatserbest altın

View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster