Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
12 Şubat 2013 Salı

İnternette En Ucuz ve Etkili Reklam: Makale Pazarlama

13:21

İnternet ortamında bilgi aktarımlarının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi sebebiyle orijinal olarak hazırlayacağınız makaleler internette reklam, arama motoru reklamcılığı açısından büyük önem arz etmektedir.


Burada arama motoru reklamcılığı olarak SEM‘den bahsetmiyoruz. Yani, adwords gibi ücretli reklamcılık ağlarını kullanmıyoruz. Makaleleriniz ücretsiz olarak organik arama sonuçlarında listelenecektir. Elbette bunun mümkün olması için makalelerinizi özgün olması gerekir.

Organik arama sonuçları


Daha önce hazırlanmış içerikleri yeniden yazmak veya mevcut bulunan bir makaleyi yayınlamak, internet dünyasına kazandırdığımız yeni içerikler olduğunu görebiliriz. Yeni hazırlamış olduğunuz makaleleri rahatlıkla kullanabilirsiniz fakat daha önce hazırlanmış ve yayınlanmış makalelerin içeriğini özgünleştirmeden yayınlarsanız, Google arama sonuçlarında görünmeyeceği için size pazarlama aracı niteliği taşımaz.


Web sitelerinizi tanıtma aşamasında internet dünyasında aktif rol oynamalı, her fırsatta firmanızın tanıtımını yapmalısınız. Aksi takdirde web sitenizi kimse bilmez, bunun sonucunda da web siteleriniz kimse tarafından ziyaret edilmez. İngilizce içerikler hazırlıyor ve hedefiniz yabancı ziyaretçiler ise EzineArticles, ArticlesBase gibi sitelere orijinal makalelerinizi ekleyip, hem birçok kişiye fayda sağlar, hem de hedefinize ulaşma noktasında yardımlar alırsınız.


Şöyle bir düşünün kendi siteniz içerisinde firmanızı yada sitenizi öven, reklamını yapan, ne denli iddialı olduğunu söyleyen içerikler giriyorsunuz. Ziyaretçi sitenizi ziyaret ediyor ve bu yazıları sizin kendi siteniz adına yazdığınızı düşünüyor. Bu ziyaretçi yazdıklarınıza aldırış etmeyecektir.


Kendi siteniz haricindeki bir sitenin tarafsız bir şekilde bu makaleyi yazdığını düşünecek olursak, ikinci bir şahıs tarafından yorumlanması sebebiyle dikkat çekebilecektir. Kullanıcıyı daha ikna edici bir yazı olacaktır.


Bu faktörü kullanmak istediğinizde kişisel bloğunuzda makale yazmak yerine diğer siteler üzerinden kullanacağınız teknik sizlere oldukça faydalı olacaktır.


Orijinal içeriklere önem veren makale yayınlayabileceğiniz siteler yazıların altına künye bölümü açarak makaleleriniz üzerinden sitenize ziyaretçi çekebilir, potansiyel ziyaretçi kitlesine ulaşabilirsiniz.


Bloğunuz veya web siteniz ile internet üzerinde iyi yerlere gelebilmeniz ve internette reklam yapabilmeniz için bu tür teknikleri etkin bir şekilde kullanmanız yerinde bir hareket olacaktır.


Günümüzde çalışma şekillerinin değişmesi, müşterilerin satın alma dinamiklerinin değişmesi gibi sebepler sonucunda rekabet ortamına giren firmalar birbirleri ile kıyasıya yarış haline girmişlerdir. Rakipleriniz arasından sıyrılıp, sektörünüzde iyi yerlere gelebilmek adına yapacağınız hamleler büyük önem arz ettiği gibi bir o kadar da gereklilik göstermektedir. Makale pazarlamayı kriterlere uygun olarak kullanmanız halinde faydalarını gözlemleyebilecek, kısa ve uzun vadede etkilerini görebileceksiniz. Makale pazarlama internette ücretsiz ve etkili reklam oluşturmanın en iyi yoludur. Tanıtım makaleleriniz yıllarca kalır ve reklamınızı yapmaya devam eder.


BURADAN


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster