Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
15 Şubat 2013 Cuma

Türkiye’de 30 Yaş Altı Girişimciler

00:15

Modern çağa girmemizle birlikte, özellikle 90’lı yıllardan itibaren, tüm dünyada İnternet’e olan ilgide büyük bir artış görüldü. Farklı fikirler geliştirip değerlendiren girişimciler için önemli miktarda kazanç sağlayan İnternet, özellikle 30 yaş altı girişimciler için büyük avantajlar sağladı. İnternet kullanıcılarını yepyeni bir sistem ya da ürün ile tanıştırarak, birçok kişinin hayatı boyunca çalışarak kazanamayacağı rakamları kazanan bu 30 yaş altı gençler, Türkiye’ye internet alanında büyük yenilikler getirdiler. Peki, kimdir bu gençler?


Son yıllarda giderek popülerliği artan fırsat sitelerinin başında gelen Fırsat Bu Fırsat indirim sitesinin kurucuları Reyhan Çepik ve Oğuz Arslan, girişimleri ile fırsat sektörüne yönelik satış yapan sitelerin fırsatlarını tek bir yerde yayınlıyor. Kullanıcılara tüm sitelerin fırsatlarını tek bir internet adresinde bulma imkanı sunan ikili, internet kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayan bu siteden para kazanma işine devam ediyorlar.


Online mağazaların yanı sıra size en yakın fiziksel mağazalar üzerinde fiyat ve ürün araştırması yapmanızı sağlayan, internete özgü bir yenilik olan Alışveriş Robotu’nun kurucusu Çağdaş Tatlıcı, 2010 yılından bu yana kullanıma sunduğu bu sistem ile, internet kullanıcılarına fiyat karşılaştırma olanağı sunuyor.


30 yaş altı internet girişimcilerinden bir diğeri de Saklı Şehir isimli fırsat sitesinin kurucusu S.Ömer Ekinci. 1984 doğumlu girişimci, birçok internet firmasında kurucu veya çalışan olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Diğer bir girişimci ise, CNT Bilişim bünyesinde kendi projelerini geliştiren Caner Bayraktar. Program indirme sitesi, oyun alışveriş sitesi ve haber sitesi gibi internet odaklı çalışmalar yapan Bayraktar, büyük projelerle yoluna devam etmektedir.


2008 yılında kurduğu Userspots ile, internet kullanıcılarının ürünleri kullanırken yaşadıkları sıkıntıları ortaya çıkaran, satışları ve kullanıcı deneyimlerini arttıran, tasarımlarınızı kullanıcı verilerine göre oluşturmanıza olanak sağlayan bir sistem geliştiren Mustafa Dalcı da 1983 doğumludur. Userspots’daki görevinin yanı sıra ODTÜ Bilgi İşlem’de araştırma görevlisi olarak görev yapan Dalcı, kullanıcı deneyimleri ile iş sürelerinize kullanılabilirlik testlerini dahil edebileceğiniz servisler sunmaktadır. Bütün bu girişimciler 30 yaş altı internet girişimcileri olarak, daha küçük kardeşlerine, ya da fikri olup kullanmaya cesaret edemeyenlere ön ayak olmuşlardır.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster