Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
11 Şubat 2013 Pazartesi

SEO’nun Sırları

10:53

İnternet üzerinde vakit geçiren birçok kişi SEO konusunda kendi bilgileri ile bir şeyler yazar fakat bu konuda bilgi konusunda biraz daha ilerlemiş insanlar bildiklerini pek paylaşmak istemez ve bazı kilit bilgileri hep gizli tutup kendine saklarlar. Kimileri ise parça parça söyleyerek, işe yaramaz bilgiler verir. Bugün sizlere gizli tutulmaya çalışılan bazı SEO öğütleri vereceğim.


Herhangi bir konuda web siteniz bulunmakta. Sitenize SEO uygulamak ve sitenizi arama sonuçlarında daha üst sıralara taşımak istiyorsunuz. Ziyaretçi sayınız çok az ve Google sıralamalarında istediğiniz yerlerde değilsiniz.  Aşağıdaki 5 maddenin birçok kişiye oldukça yararlı olacağına inanıyorum.



Sitenize SEO uygularken anahtar kelime ile ziyaretçi kitlesi belirlemek oldukça önemli bir konumdadır.


Web sitenize hedef kelime üzerinden gelebilecek ziyaretçi sitenizde vakit geçirir. Çünkü ziyaretçi aradığı bilgiyi bulmuştur. Sitenizin ziyaretçilerinin içeriğinizden faydalanmaları SEO açısından oldukça önemlidir.


Özellikle sitesinde affiliate marketing (satış ortaklığı) yapan kişiler hangi ürünleri pazarlıyorsa bu ürünlere uygun arama sorgularını belirleyerek bu sorgularda çıkacak içerikler oluşturmalıdır. İçeriklerinizi kaliteli makalelerden oluşturmak SEO için çok önemlidir. Google, faydalı olabilecek siteler hazırlamanızı, ziyaretçilere yararlı olmanızı istemektedir.


Bu oran sayesinde hazırlamış olduğunuz makaleleri Google örümceklerinin anlayabileceği şekle getirecek, filtre gibi tehlikelerden korunmuş olacaksınız. Makale içerisinde konuyla ilgili anahtar kelimenin geçmesi gerekliliği gibi bunu oranı koruyarak yapmanız önerilmektedir. (site geneli de önemlidir) Hedef kelimeniz makale içerisinde en fazla %4, %5 oranlarında geçmelidir.


Aramış olduğunuz konu ile ilgili 10 ayrı sitede aynı makaleler yer almakta. Hepsini tek tek ziyaret eder misiniz? Tabi ki hayır. En fazla 3 siteyi ziyaret eder, öğrenmem gereken bilgiyi öğrenir çıkarım. Bir diğer açıdan baktığımızda bu 10 ayrı site üzerinde 10 ayrı özgün makale olsa idi hepsini ziyaret eder, öğrenebildiğim kadar bilgi öğrenirdim. Google’ın özgün içeriğe verdiği önemi tahmin bile edemezsiniz. Kuralların en başında gelir.


Google’a göre faydalı site kopya içeriklere yer vermez. Herhangi bir yazıyı internet sitelerinden birinde beğendiniz ve web sitenize koymak istiyorsunuz. Yazının hemen altında paylaşacağınız kaynak link ile hem Google gözünde spam olarak algılanmazsınız, hem de ziyaretçilerinize faydalı olabilecek yazıyı sitenize eklemiş olursunuz.


Görsel tasarım web sitelerinin en önemli unsurlarındandır. Görsel olarak tatmin etmeyen bir siteyi hiçbir kullanıcı ziyaret etmek istemez. Eğer uzun bir içerik girmeyi düşünüyorsanız mutlaka birkaç resim ile yazılarınızı süslemeniz gerekmekte.


Web sitenizi açtınız SEO’ya uygun adımlar ile ilerlemek istiyorsunuz. Bu noktada backlinkler devreye girmekte. İlk ay backlink almamalısınız. Sonraki süreç içerisinde backlinklere yüklenip, sitenizi tehlikeye atmayın.


Bir günde onlarca backlink almanız faydadan çok zarar getirebilir. SEO zamana yayılması gereken ve aceleye getirilemeyecek önemde bir husustur. Kısaca söyleyecek olursak bir sitenin günde en fazla 5-10 backlink alması gerekmekte. Bu sayıdan fazla olan oranlar şüpheli görünerek SEO açısından değerinizi düşürebilir.


İnternette baktığımızda siyah temalı birçok web sitesi olduğunu görmekteyiz. Siyah rengi insan üzerinde farklı etkiler bıraktığından pek tercih edilmemekte. İçeriğindeki yazıların zor okunması, görsel açıdan itici olması sebebiyle kullanıcıların hoşuna gitmez. Siyah temalı siteler üzerinde ziyaretçiler fazla vakit geçirmediği için “bounce rate” (siteden hemen çıkma oranı) değeri düşebiliyor.


Yani giriş çıkış süreniz kısalıyor. Böylelikle Google gözünde hiçbir işe yaramayan bir site olarak kalıyorsunuz. Bütün bu saydıklarımızı yaşamamak adına açık renkli temaları tercih etmeniz gerekmekte. Kazanmak için Google Sıralaması Neden Önemli ?


(SEO) Google’da Üst Sıralara Çıkmak ve Orada Kalabilmenin Yolu BURADAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster