Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
10 Şubat 2013 Pazar

Web Sitenizi Ziyaretçilerinize Göre Düzenleyin

20:51

Gelişen internet dünyasında sizlerde yer alabilmek  ve internetten para kazanmak için kararınızı verdiniz. Hazırlamayı düşündüğünüz web sitesinin içeriğini, yani hangi konuları yazacağınız belirlediniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus hazırlamakta olduğunuz web sitesini kendiniz için değil de ziyaretçilerinize uygun halde tasarlamanız gerekmekte.


Biraz daha açacak olursak seo tekniklerinde en önemli unsurlarından birisi olan ziyaretçiye uyumlu bir web sitesin üzerinde, ziyaretçilerinizin sitenizde ne yaptıkları ve aradıkları bilgileri bulabilmeleridir.


Bir web sitesinin görsel teması ve içeriği ziyaretçiyi etkileyen faktörlerdendir. Görsel olarak güzel tasarlanmış ve zengin içeriğe sahip web sitesi üzerinde ziyaretçiler daha çok vakit geçireceğinden bu noktalara dikkat etmeniz gerekmekte. Örneğin biz sitemizde genellikle açık renkleri tercih ederiz ve tüm konuların başlıklarını rahatça bulabileceğiniz şekilde dizayn etmeye çalışıyoruz.



Diyelim ki Google’da bir kelime araması ile ziyaretçi sitenize giriş yaptı, sitenizin teması siyah ve yazılar göz yorabilecek şekilde tasarlanmış. Ben böyle bir web sitesinden hiç düşünmeden çıkarım. Çünkü girmiş olduğun siyah renkli web sitesi ziyaretçilere uygun olarak hazırlanmamıştır. Google sitelerinizi ziyaretçilerinize göre tasarlamanızı, yani arama motorlarına uygun olarak site hazırlamanızı ister. Kullanıcıların giriş-çıkış zamanları veya sitede na kadar kaldıkları gibi bilgileri sürekli google tarafından not edilmekte ve istatistik oluşturulmaktadır. Bu sebeple ziyaretçilerinizi sitenizde olabildiğince uzun tutmalısınız.  


Arama motorları sitenizdeki görüntüyü fark edemez. Ancak kullanıcıların deneyimlerini takip eder. Bu sayede sayfanızdaki bilginin ne kadar kaliteli olduğunu anlayabilir. Ayrıca içerik içerisinde kaç kelime bulunduğunu, ziyaretçinin sitenizde kaç dakika durduğunu tespit edebilir. Sitenize giren ziyaretçi sitenizden faydalanamamış ise o kelimede sırlamanızda düşüş gözlemlersiniz. Bununla da kalmaz siteniz google’in gözünden düşerek seo değerini kaybeder. Tam olarak güzel bir şekilde optimize edilmemiş bir web sitesi olarak görülmeye başlarsınız. Böyle bir durumun içerisinde olmayı kimse istemez herhalde. İnternetten para kazanmak veya kaliteli bir siteye sahip olmak istiyorsanız bunları göz önünde bulundurmalısınız. Şunu unutmayın. İnternetten para kazanmak için en önemli kriter ziyaretçi’dir. Ziyaretçi olmadan kazanç olmaz. 


Bu tür durumları yaşamamak adına tema ve içerik uyumunu ziyaretçilerinize uygun olarak hazırlamanız gerekmekte. Sitenizde woprdpress altyapısını kullanıyorsanız temalar bölümünden uygun temaları denyebilirsinz.



En basitinden google adsense reklamlarını bile ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek şekilde yerleştirmeniz gerekmekte. Google bu konuda birçok makale hazırlamış, site sahiplerini bilinçlendirme aşamasına dikkat etmiştir.


Web sitesi linkleri ile google adsense linkleri aynı bölümde bulunmamalıdır. Site temasının beyaz veya benzer açık tonlarda olmasına dikkat etmeniz gerekmekte. Çünkü günümüzde web sitelerini ziyaret edenlerin birçoğu beyaz temalı web sitelerinde gezmiş olması sebebiyle alışkanlık olarak, beyaz tonlarda web sitelerinde vakit geçireceklerdir. Ziyaretçileriniz web sitenizde gezmediği için alexa değerinde düşüş yaşayamaz, seo’dan beklediğinizi alamazsınız. Arama motorlarının gözünde ziyaretçiye faydalı olamayan site olarak kalırsınız.


Öte yandan sitenizde hazırlamış olduğunuz makaleleri ve site içi linkleri ziyaretçilerinize göre hazırlamanız gerekmekte. Bu şekilde ziyaretçilerinizden fayda sağlayabilirsiniz. Sitenize her gün düzenli giren ziyaretçiler sizleri iştahlandıracak özelliklere sahip. Ancak bunu yapmak için biraz zor aşamalardan geçmeniz gerekmektedir.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster