Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
11 Şubat 2013 Pazartesi

Sitenize Otomatik ve Kalıcı Olarak Ziyaretçi Çekmenin Yolları

02:56

Site kurmak kolaydır. önemli olan sitenize ziyaretçi çekebilmektir. Asıl size para kazandıracak şey budur. Be sebepten pek çok webmaster işini bırakıp SEO eğitimi almaya başlamıştır. 


İnternetten para kazanmaya adım atmak isteyen ve internet marketing sistemine yeni başlayanlar için en iyi ve yaygın yöntem şüphesiz ki affiliate sistemidir.


Başkaları işin zor kısmını yaparak bir ürünü üretir ve size yalnızca bu ürünü pazarlayarak her satıştan komisyon almak düşer. Kulağa ne kadar basit geliyor değil mi? Doğru metotlar uygulandığında kolay olacaktır.


Tabi ki satış yapmanız şart değil. Dilerseniz sadece üye başına kazanç veren sitelerle çalışırsınız.


Affiliate linklerinize tıklayıp ürünü satın alacak veya bir programa üye olacak  kişileri nasıl bulacaksınız? Bir başka tabirle sitenize veya linkinize nasıl kullanıcı trafiği çekeceksiniz?


Birçok affiliate için şu problemler geçerlidir belki de sizin için de öyle:

Herhangi bir web sitem yok!Ziyaretçi trafiği çekmek için reklam ücreti ödeyemem!


Aslında bir web sitenizin olmaması hiç önemli değil. Önemli olan makalelerinizi paylaşabileceğiniz bir platform olmasıdır. Günümüzde pek çok ücretsiz blog bulunuyor. Buradan detaylıca nasıl blog açacağınıza bakabilirsiniz.  Kendinize ait bir site kurmak isterseniz de hiç teknik bilgi sahibi olmadan wordpress veya joomla gibi hazır içerik yönetim sistemlerini kullanabilirsiniz. (Ör. bizim site wordpress tabanlıdır.)


Trafik çekme konusu başlı başına çok geniş ve kapsamlı bir konu. Ben size bu makalede temel bilgileri bilgileri vereceğim.


Eğer internette biraz araştırma yaparsanız trafik çekme konusunda yazılmış birçok e-kitap, blog veya fikirler bulabilirsiniz.


Bu kitaplardan bazıları sizi yüzlerce sayfalarca detaya boğarlar ve asıl bilmeniz gereken konuları kitabı bitirdiğinizde anlamamış olduğunuzu fark edersiniz ve kitabı dönüp tekrar baştan okursunuz. Sonucunda trafik çekme konusunu 5-6 saat içerisinde öğrenmiş olursunuz.


Diğerleri klasik modaya uygun olarak (Facebook’tan yapmalısın Twitter’dan yapmalısın) yüzlerce fikirden oluşan listeleri sana sunarlar.


Öncelikle şu konuda bir anlaşalım. Sitenize gerçekten büyük bir trafik çekmek ve onu hep elinizde tutmak istiyorsanız ziyaretçilere faydalı olacak veya onların ilgisini çekecek bir içerik hazırlamanız gerekir. Bu bölümde size ne tarz bir sitenin trafik sağlayacağı hakkında bazı ipuçları vereceğim.


Sitenizden veya blogunuzdan bir ürünün satışını yaparak yüksek miktarlarda para kazanmanın en iyi yolu o ürün hakkında satışa hazırlık sayfası oluşturmaktır.


Ürün ile ilgili kişilerin görüşlerinin de içerisinde bulunduğu bir tanıtım içeriği oluşturmak. Bunu yapmak için ürünü önce kendiniz alıp kullanmanız gerekmez. Google’a ürünün adını yazdığınızda pek çok kişinin olumlu veya olumsuz yorumları ile karşılaşırsınız ve kabaca ürün hakkında bilgi sabi olduktan sonra detaylı bir değerlendirme yazısı hazırlayabilirsiniz. Bu kullanıcıların kesinlikle çok hoşuna gidecektir. Hatta birde video çekerseniz mükemmel olur.


Eğer bilgi ve görseller anlamında kaliteli bir içerik oluşturduysanız bu makaleniz  bir süre sonra google tarafından da yüksek puanlar alarak bütün arama sonuçlarında üst sıralarda çıkacaktır. Bu sayede sadece bir makaleden bile günlük yüzlerce ziyaretçi çekebilirsiniz. Unutmayın! Doğru bir makale pazarlaması ile birlikte ziyaretçi para kazanmak demektir. Aynı zamanda güç demektir. Ne kadar çok ziyaretçi, o kadar para ve güç anlamına gelir.  Bunun gibi yüzlerce makaleniz olduğunda zaten siz zengin bir yazar oldunuz sayılır.


Güç derken ne demek istediğimizi anlamış olmalısınız. Örneğin günlük 20 bin ziyaretçiniz varsa, bir konuda insanlara kitlesel bir yön verebilirsiniz. Haber siteleri bunu çoğu zaman yaparlar. Yanlı haberler ile ülkeye kitlesel yön verirler. Fakat konumuz bu olmadığı için bunu sonra tartışalım.  


Makalelerinize ayrıca ürünlerle ilgili biraz teknik bilgi de katmalısınız. Bunu da ürünün resmi web sitesinden kolaylıkla temin edebilirsiniz.


Tüm bu çalışmanızın etkili bir şekilde google aramalarında üst sıralara çıkmasına yardımcı olmak için makalelerinize SEO uygulamanızı öneririm.


SEO (arama motoru optimizasyonu) basitçe sitenizin arama motorlarında yüksek puanlı olması, yani arama sonuçlarında ilk sayfalarda çıkması demektir. Eğer bu sistemi başarıyla uygularsanız en iyi trafik çekme yöntemidir. Ama SEO tekniklerini kavrayıp çalışmanız gerekmekte. Seo hakkında profesyonel bir kaynak isterseniz goomass’ı tavsiye ederim. 


Yüz binlerce insanın üye olduğu forumlar mevcut. Buralarda ilgili konu başlıklarına siteniz ile alakalı yazılar ekleyerek sitenize kalıcı ziyaretçi oluşturabilirsiniz.


Bunları siz benden daha iyi kullanmayı biliyorsunuz. Bir grup kurarak çok büyük kitlelere sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile ulaşabilirsiniz.


Sizin gibi ihtiyacı olan bir site bulup birbirinizle anlaşmalı olarak çapraz link paylaşımları yapabilirsiniz.


Affiliate linkinizi paylaşmanın yasak olduğu bazı forumlar var. Bunları önceden kontrol edip ona göre hareket edin. Forumlarda affiliate linkinizi paylaşırken linklerin üye olan ve olmayan herkese açık olduğundan emin olun. Aksi halde sadece forum üyeleri giriş yaptığında bağlantınıza tıklayabilir. o sayfaya google dan gelen ziyaretçiler linklerinizi görmeyecektir.


Affiliate linkinizi tinyurl.com veya goo.gl gibi bir site kullanarak kısaltabilirsiniz. Böylece kimse ilk bakışta bir affiliate linki olduğunu anlamaz. Ayrıca adf.ly siteleri ile link kısaltma yaparsanız ekstra olarak adf.ly’den tıklandıkça para kazanabilirsiniz. (1000 tık/7 TL) 


Affiliate bağlantılarınızı ve reklamlarınızı forumlarda (Özellikle tavsiye bölümlerinde) , gönderdiğiniz maillerin son kısımlarında imza olarak, Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde , itibarlı reklam sitelerinde , Youtube’da paylaştığınız videonun içerisinde (tabi video ürünle alakalı olursa) paylaşabilirsiniz. Bunlar ücretsiz olarak yapabileceğiniz reklamlar.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster