Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
22 Kasım 2012 Perşembe

Affiliate Marketing Nedir [DETAYLI ANLATIM]

12:35

Affiliate Marketing [Satış Ortaklığı ] Nedir?

Affiliate Marketing Nedir yazım ile karşındayım. Bu yazımda sana detaylı bir şekilde affiliate marketing nedir,  kazanç modelleri nelerdir, affiliate marketing nasıl yapılır,Türkiye'de ve dünyadaki tanınmış affiliate networkleri (affiliate siteleri) hangileridir gibi konular hakkında seni bilgilendireceğim.  Ayrıca isteğe bağlı olarak yukarıdaki ücretsiz internetten para kazanma kursuna kayıt olabilirsin. Kursta satış ortaklığı ile ilgilidir. Kurs yazdığın mail adresine gönderilmektedir. Ve uzatmadan hemen konuya gireyim. 

   Affiliate Marketing kelimesinin, satış ortaklığı , gelir ortaklığı, kazanç ortaklığı, iş ortaklığı, reklam ortaklığı gibi birçok Türkçe karşılığı bulunmaktadır. Ama ülkemizde en yaygın kullanılanılan türkçe karşılığı satış ortaklığıdır. Benim affiliate marketing yorumumdan önce, aylık tahmini olarak 30 ile 100 bin tl arasında para kazandığını düşündüğüm bir türk affiliate uzmanı, satış ortaklığını nedir, nasıl yapılır ve satış ortaklığı ile para kazanmak gibi birçok detayı videolu bir şekilde anlatmıştır. İlk olarak bu affiliate uzmanının hazırladığı videoyu izlemen daha mantıklı olur.

   Affiliateye kısaca kazanç ortağı olarak tanımlayabiliriz.  Yada uzun bir şekilde affiliate networklerden (affiliate siteleri) veya firmaların özel affiliate programlarından seçtiği ürünü kendi çabalarıyla tanıtan, reklamını yaparak satışını yaptığı üründen pay alan insanlar da diyebiliriz.

Affiliate Marketing Nedir? Cpa Nedir?

     Bana göre affiliate marketing [ satış ortaklığı ] online komisyonculuk yada online iş ortağı adıyla tanımlayabilirim. Affiliate marketing sistemi, CPA [ Cost Per Action ] olarakta tanımlanır. Bunu da kazanım başına ödeme, dönüşüm başın ödeme olarak türkçeye çevirebiliriz. Yazının devamında affiliate marketing, Cpa Kazanç modellerinden de bahsedeceğim. Şimdilik devam edelim.

    Affiliate marketing sistemini, kazan kazan kazan şeklinde işlemektedir. Çünkü affiliate marketing sisteminin işleyişinde etkisi bulunan ( satıcı ,alıcı, affiliate sitesi ve satış ortağı) herkesin bir çıkarı bulunmaktadır. Satıcı, satış ortaklarının ürün tanıtımını üstlenmesiyle reklam ve pazarlama maliyetinden kurtulurken, satış ortağıda kendisinin olmayan bir ürünün satışından para kazanmaktadır. Müşteri ise satış ortakları sayesinde haberi olmadığı ürünleri, indirimleri, kampanyalardan haberdar olarak kazanır.  Bu nedenler dahilinde affiliate marketing dünyada oldukça ilgi görmektedir. Ve şunu da eklemek isterim ki satış ortaklığı tüm dünyada kabul gören HELAL ve YASAL bir sistemdir.

Hürriyet Gazetesi Affiliate Marketing Sistemini Doğrulamktadır.

   Affiliate Network; affiliate ürünlerinin topluca bulunduğu sitelerdir. Satış ortaklığı siteleri ürün sahibi ile satış ortağı arasında aracı durumdadır. Ve hem ürün sahibine hem de satış ortağına büyük kolaylık ve avantajlar sağlamaktadır. Yazının devamında  türk satış ortaklığı sitelerini, firmaların özel affiliate programlarını  ve dünyadaki en tanınmış, güvenilir affiliate sitelerini yazdım. Kesinlikle bakmalısın.

    Satış ortaklığı sitelerinin

    Ürün sahiplerine sağladığı kolaylık;  müşterilere çeşitli ödeme seçenekleri ve güvenli alışveriş hizmeti sunmasıdır. Ve Affiliate sitelerinin ürün sahiplerine sağladığı en büyük yarar  ürün tanıtım masrafı ödememesidir. Çünkü Affiliate Marketing sitelerinin hali hazırda binlerce satış ortağı bulunmaktadır. Ve bu satış ortakları internette ürünün reklamını ve tanıtımını yapmaktadır. Böylelikle ürün sahipleri reklam masraflarından kurtulmuş olur.

   Satış ortaklarına sağladığı kolaylık ise ürün çeşitliliği, paralarını alma güvencesi ve daha çok para kazanmasını sağlamaktadır. Bu durum hem ürün sahibine hem de satış ortağına avantaj sağlamaktadır.

  Affiliate sitelerinin müşteri için sağladığı kolaylık ürün alımında güvenli ödeme ve iade gibi durumlar garanti sağlamaktadır. Kısaca güvenli alışveriş sağlamaktadır. Buna dünya üzerinde örnek verebileceğimiz siteler Amazon.com ve Clickbank'dır.

    Affiliate Marketing’in birkaç sevdiğim kısmında bahsetmek istiyorum. İlk olarak internetin olduğu her yerde yapılabilmesi büyük bir avantaj. Yani satış ortaklığını evde, okulda, tatilde kısaca interneti götürebildiğin her yerde yapabilirsin. Diploman ile değil, niteliklerin ile ön plandasın. Buda ister ilkokul mezunu ol, ister emekli bu işten para kazanabilirsin anlamı taşımaktadır. Diğer güzel özelliği ise kendi işinin patronusun. Muhattap olduğun kimse yok. Çalışma saatleri ve tatilini kendin belirliyorsun. Ben özgürlüğüme düşkünümdür. Benim için satış ortaklığı çok uygun bir iş. Senin içinde güzel değil mi   . Affiliate marketing sisteminin diğer bir kıyak tarafı  2-3 aylık düzenli çalışma sonrasında  çalışmasan dahi para kazandırmaya devam ediyor. Ay sonunda çalışmadan kazandığın parayı görünce loto tutmuş gibi bir duygu yaşıyorsun. Ve satış ortaklığı sisteminde en sempati duyduğum yanı ise uyurken, gezerken, eğlenirken bile para kazanabiliyorsun.  Daha ne olsun ….

   Satış ortaklığı sistemi ile üç  şekilde para kazanabilirsin. Bunlar;

1-) Tıklama Başına Ödeme : Yurtdışında CPC yani Cost Per Click adıyla kullanılmaktadır.  Bu satış ortaklığı modelinde tanıtımını yaptığın ürüne gelen ziyaretçi, yazdığın yazıdaki linke veya sitede referans linkin ile bulunan bannere tıklayarak ürün sahibinin sitesine gitmesi ile para kazanırsın. Bu kazanç modelinde tıklama başına kazanılan para türk affiliate networkleri için 4 kuruş ile 15 kuruş arasında değişmektedir. Yurtdışındaki firmalar daha çok vermektedir. Tabi düşük kazançlar Google'nin tıklama başına kazanç modellinde [Google Adsense] geçerli değildir. Çünkü Google tıklama başına Türkiye için 2-3 $ bile verdiği bile oluyor. Google diğer gelişmiş ülkelerde Türkiye'de verilen tıklama başına fiyattan kat kat fazla vermektedir. Şuan dünyada tıklama başına ödeme ile en çok kazandıran, güvenilir olan ve en yaygın olarak kullanılan sistem Google Adsense'dir. Ülkemizde tıklama başına ödeme yapan firmalar Google Adsense, Gittigidiyor, Hepsiburada.com, Adcash.com, Bitenekadar.com, Adhood gibi birçok firma bulunmaktadır.  Benim tıklama başına ödeme sisteminde her zaman ilk tercihim Google Adsense'dir. Sanada tavsiyemdir. Örnek vermem gerekirse ortalama 200-300 hitli bir websiteden aylık 150-200 tl para kazanabilirsin. Tabi bu site ingilizce içerikli ise aynı hite 400-500 tl de kazanabilirsin. Ve sana sadece bir siteden bahsediyorum. Tıklama başına ödeme sisteminde ciddi para kazananların ya yüksek hitli siteleri vardır, yada onlarca sitesi bulunmaktdır. Ve bu tarz siteleri oluşturmakta göründüğü kadar zor değildir. Artık ücretsiz kaliteli hazır site scriptleri var. Hiçbir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan 15 dakikada profesyonel bir siteye sahip olabiliyorsun.

2-) Üyelik Başına Ödeme     :  Yurtdışında CPL yani Cost Per Lead adıyla tanımlanmaktadır.  Bu satış ortaklığı modelinde, adından da anlayabileceğin gibi reklam verenlerin sitesine yönlendirdiğin ziyaretçilerin, siteye kayıt olması ile işleyen bir sistemdir. Bu affiliate marketing modelinde Türkiye için ödenen para miktarı üyelik başına 25 kuruş ile 2 tl arasında değişmektedir. Yurtdışında ise bu oran 1$ ile 6$ arasındadır. Genel olarak ülkemizde bu sistemi kullanan firmalar Markafoni, Limango, Trendyol, Daybuyday, Grupanya gibi alışveriş siteleri ve s4 league, Travian, Locco gibi online oyun siteleridir. Belki sana üyelik başına ödenen ücretler az gibi görünebilir. Fakat günlük 15-20 kişiyi bu şekilde üye yaptığını düşürsek, aylık 600-700 tl gibi bir para kazanırsın. Bu durum da internet aleminde o kadar zor değil. 500 hitli bir site ile rahatlıkla hatta daha fazlası bile yapılabilirsin. Üyelik başına ödeme sisteminden para kazanmak istiyorsan  Zanox, Gelirortakları, Reklamaction,  Adtriplex gibi affiliate sitelerinden bu kampanya türlerine ulaşabilirsin. Türkiye'de ve dünyada nam salmış olan Zanox satış ortaklığı sitesini sana tavsiye ederim. Hem türk firmalarının hemde yabancı firmaların kampanları bulunmaktadır. BURAYA tıklayarak Zanox'a üye olabilir. Ve kampanyaları görebilirsin.

3-) Satış Başın Ödeme         :  Yurdışında CPS yani Cost Per Sale adıyla kullanılmaktadır. Bu satış ortaklığı programında kendi tanıtımın ile sattığın ürünlerden, ürün sahibinin belirlediği komisyonu kazanırsın. Satış başın verilen komisyon oranları %5 ile 80 arasında değişmektedir. Genellikle fiziksel ürünlerin komisyon oranları daha düşüktür. Fakat bu ürünlerden geri dönüş daha fazladır. Fiziksel ürünlerde komisyon oranı %5-25 arasındadır. Dijital ürünlerde komiyon oranları daha fazladır. Çünkü masrafı yoktur. Dijital ürünlerde komisyon %25 ile 80 arasında değişmektedir. Genelde satış başına ödeme miktar 15 tl ile 100 tl arasında oynamaktadır. Tabi daha azı ve çoğu da var. Ben genel oarak söylüyorum. Satış başına ödeme yapan her kategoriden site vardır. Bu siteleri  Zanox, Gelirortakları, Adtriplex, Reklamaction gibi affiliate sitelerinden bulabilirsin. Türkiye'de en çok kullanılan Zanox affiliate sitesini denemeni tavsiye ederim. Hem Türkiye'deki firmaların hemde yabancı firmaların kampanyaları bulunmaktadır. BURAYA tıklayarak üye olabilir ve kampanyaları görebilirsin.

    Affiliate sisteminin güzel yanı ister kazanç modellerini tek tek yapabilir, istersen üçünü bir harmanlayarak yapabilirsin. Üçünü bir yaptığında daha yüksek kazançlar elde edersin. Yukarıda yazdıklarımı 2-3 satırla özetlersek, Affiliate marketing sisteminde, kendi seçtiğin bir ürüne (makyaj malzemeleri, spor aletleri, online oyunlar, giyim, elektronik gibi) satış ortağı oluyorsun. Seçtiğin ürünün satılmasında aracılık yapman karşılığında, sana ürünün sahibinin belirlediği orandaki komisyon veriliyor diye özetleyebiliriz.

    Ben satış ortaklığı sistemini sana bir örnek üzerinden anlatırsam daha iyi anlayabileceğini düşünüyorum. En azından bende işe yarıyor. Mesela  ingilizce eğitim setini hazırlayan ürün sahibi eğitimi affiliate sitelerine ekliyor. Ve eğitimini satan satış ortağına %50 komisyon vereceğini söylüyor. Ve sen ingilizce eğitim seti rağbet görür, ben bunu satarım diyip, sorgusuz sualsiz ürüne satış ortağı oluyorsun. Satış ortağı olma sırasında kimseyle muhatap olmuyorsun. Ve İngilizce eğitimini internet üzerinden tanıtmaya, pazarlamaya başlıyorsun. Tanımadığın herhangi birine veya arkadaşına, akrabalarına kendi yaptığın reklamlar ile ürünü satabiliyorsun. Ve yaptığın tanıtımlar ve çaban karşılığında her sattış başına 50 liranı kazanıyorsun. Ve ödemelerin 7-15-30-45 gün arasında banka hesabına veya isteye bağlı olarak çek olarak sana ödenmektedir. Genelde Türkiye üzerinde hesaba havale olarak gönderilmektedir. Ayrıca yukarıda söylediğim ödeme günleri affiliate sitelerine göre değişmektedir. Ama genelde 15 veya 30 günde bir ödenmektedir. Sistemin işleyişi bu şekildedir. Affiliate marketing sistemi  internet üzerinden yapılmaktadır.  internet üzerinden daha çok insana ulaşabilir ve daha çok para kazanabilirsin.

Satış ortaklığında iki şekilde yapılmaktadır. Bu iki yöntemi aşağıda ele alalım.

Çifti Yöntemi:  Bu affiliate yöntemi '' Kendin Pişir Kendin Ye'' tarzında çalışır. Çifti yönteminde biz müşteriyi değil, müşteri bizi bulur. Müşteri bizi bulurken Google, Yandex gibi arama motorlarından yararlanır. Bu yöntem ile para kazanmak için yapılması gerekenler ücretli veya ücretsiz bir site açarak satış ortaklığını yapmayı planladığımız ürünler hakkında yazılar yazarız. Tabi ücretli olarak açılan site profesyonel görünüp daha çok satışı da beraberinde getirecektir. Örneğin bir tıraş makinesinin satış ortaklığını yapmayı istedik. Bunun ile ilgili bir site açarak, satacağımız ürünün iyi yanlarını anlatan tanıtım yazıları yazıyoruz. Ve ürünün sayfasına yönlendiriyoruz. Ve ürünün sayfasına giden müşteri alışveriş yaptığında payımızı alıyoruz. Bu yöntem masrafsız ve risksizdir. Benim en sevdiğim satış ortaklığı yöntemidir.

Avcı Yöntemi: Avcı yönteminde adından da anlayacağın gibi müşteri bizi değil, biz müşteriyi buluruz. Potansiyel müşteriyi bulmak için Facebook, Twitter, forum ve sitelerden yararlanırız. Gerek bu platformlara ücretli reklam vererek, gerekse ücretsiz olarak yorum ve tavsiye yazısı gibi tanıtım yollarına başvurulur. Genelde avcı yöntemini kullananlar ücretli reklam kısmını kullanır. Deneyimlerim sonucunda ücretli reklam verilecek en kaliteli platform Google Adwords olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Avcı yönteminde, meyveyi daha çabuk alırsın. Biraz maliyet gerektirir. Ama iyi bir optimizasyon ( ayar ) ile ödediğin paradan çok daha fazlaını rahatlıkla kazanabilirsin. Affiliatede iyi para kazananlar hem avcıyı hemde çitfiyi iyi kullanmasını bilenlerdir.

   Türkiye'de bu affiliate yöntemlerinin ikisini bir öğreten eğitim seti bulunmaktadır. Bu eğitimi yazının sonunda seninle paylaşacağım.

   Yukarıda anlattıklarım belki sana satış ortaklığı sisteminin zor bir para kazanma yolu olduğu düşüdürmüş olabilir. Genelde ''birşey mi satıcam o zaman bu sistem zordur'' gibi düşünülür. Ama şu unutuluyor ki satacağın ürünü internet üzerinden satıyorsun. Yani bir dükkan gibi muhattabın 100-200 kişi değil,  milyonlardır.  Sistemin içinde 2-3 yıldır olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki affiliate marketing gerçek dünyada çalıştığın herhangi bir işten daha kolay ve daha çok kazandırır. Satış ortaklığı dışarıdan göründüğü veya okuduğun kadar zor bir sistem değildir.  Satış ortaklığı ile tanışmadan önce bilgisayarı oyun oynamak için bir araç olarak gören ben dahi  bu işten para kazanabiliyorsam, herkes satış ortaklığı ile para kazanabilir. Sakın ben başaram deyip kendini küçük görme. Her iş ilk başta zor gelir. Ben satış ortaklığını bir hafta gibi bir sürede kavradım. Ve nasıl öğrendiğimi yazının sonunda seninle paylaşıyorum. Sende kısa bir sürede satış ortaklığını öğrenip para kazanabilirsin.

    Affiliate Marketing sisteminde satış ortağı olabileceğimiz ürünlere bakacak olursak ev aletlerinden tutun, ev dekorasyon ürünleri, uçak bileti, teknolojik aletler, yemek yapma tarifleri, anti virüs programları, bebek ürünleri, şehir fırsatlarından otel ve tatil rezervasyonuna, giyim, cep telefonları gibi A'dan Z'ye binlerce çeşit ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin istediğine satış ortağı olarak satışlarından para kazanabilirsin.

  Kendi sattığım ürünlerden birkaçını örnek vermem gerekirse: uçak biletleri, ev dekorasyon aletleri, mutfak gereçleri, köpek maması, halı çeşitleri,etek çeşitleri, laptop, tablet bilgisayar, cep telefonu zayıflama ürünleri, elektrik süpürgesi, bitkisel sağlık ürünleri, spor aletleri, bebek beşikleri, genç odası takımı gibi  50 tane ürün bulunmaktadır. Ve her geçen gün kazancım arttıkça yeni ürünlere yöneliyorum. Anlayacağın bir alışveriş sitesinde satılan binlerce üründen istediğine satış ortağı olabilir ve para kazanabilirsin. 

  Evet. Sattığın ürünler Markadır. Televizyonda, reklam tabelalarında hatta evimizde kullandığımız markalardır. Aşağıda Zanox affiliate sitesinde bulunan birkaç affiliate kampanyasının ve markanın resimleri mevcuttur. Eğer daha fazlasını görmek istersen BURAYA tıklayarak kayıt olabilir ve hem Türkiye'deki hemde yabancı firmaların kampanyalarını görebilirsin.

1-) Resimleri Büyük Görmek İçin Üzerine TIKLA

2-) Resimleri Büyük Görmek İçin Üzerine TIKLA

3-) Resimleri Büyük Görmek İçin Üzerine TIKLA

   Affiliate marketing sisteminde kazanç sınırlaması yoktur. Ne kadar çok çalışırsan o kadar çok para kazanırsın. Hatta 2-3 aylık düzenli ve planlı bir çalışma sonunda sen çalışmasan dahi önceki yaptığın çalışmaların sayesinde para kazananırsın. Günlük 2-3 saatlik planlı çalışma ile aylık 1000 tl gibi bir parayı rahatlıkla kazanabilirsin. Affiliate marketing göründüğü kadar zor değildir.  Kendine güvenen herkes satış ortaklığı ile para kazanabilir. Bir yazımda satacağın ürün adedine göre kazanacağın parayı tablo şeklinde hazırlamıştım. Eğer yazıyı okumak istersen BURADAN ulaşabilirsin.

   Bende Affiliate Marketing ile uğraşıyorum. Ve satış ortaklığı sisteminden para kazanıldığının canlı kanıtıyım. Ödeme kanıtlarımı resimli olarak aşağıda görebilirsin.  Resimler İş Bankası İnternet Şubesine aittir. Ve ödemeleri eskiden yeniye doğru sıralayacağım.

Resimleri Büyük Görmek İçin ÜZerine TIKLA

Resimleri Büyük Görmek İçin ÜZerine TIKLA

Resimleri Büyük Görmek İçin ÜZerine TIKLA

Aşağıda dünyada ve Türkiye'de tanınmış affiliate siteleri bulunmaktadır. İşine yarayabileceğini düşünüyorum.

Zanox.com [ TIKLA üye ol ]

Gelirortaklari.com

Reklamaction.com

Adtriplex.com

Clickbank.com

Amazon.com

Plimus.com

Cj.com

Google.com/ads/affiliatenetwork

gibi yüzlerce yabancı affiliate sitesi sayılabilir. Ama en tanındık, en güvenilir ve en çok ürünün bulunduğu affiliate siteleri bunlar diyebilirim.

gibi türk affiliate siteleri mecuttur. Şunu da söyleyim. Bazı firmaların, kendine özel affiliate hizmetleri de mevcuttur. Bu şekilde satış ortaklığı veren sitelerin birkaçını aşağıya yazıyorum.

Satış Ortaklığı Veren Siteler;

topshop.com.tr

enuygun.com/affiliate

aff.gittigidiyor.com/aff/index.jsf

greencard724.com/Affiliate/

tu.superbahisaffiliates.com/t/index.aspx?language=tu

ad.hepsiburada.com

bitenekadar.com

kitapyurdu.com/affiliate/default.asp

gcmpartner.com

500affiliates.com

www.hediyedenizi.com/ortaklik.php

bunun gibi birçok affiliate mantığıyla çalışan sistem bulunmaktadır. Hatta bu tazda çalışan firmaya ait özel affiliate sistemleri, affiliate sistelerine göre daha çoktur.

  Satış ortaklığı 20-25 yıldır dünyada aktif şekilde çalışmaktadır. Ve Affiliate marketing ile geçimini sağlayan birçok insan bulunmaktadır. Hatta bazıları var ki 500 ile 1 milyon $ gibi ileri düzey para kazanmaktadır. Tabi bu durum Affiliate Marketing’in son noktası. Buraya ulaştığın vakit artık sıkıntı denilen kelimenin anlamını bile unutabilirsin.   Ülkemizde affiliate marketing Avrupa’da olduğu kadar yaygın değil. Fakat gelişen teknoloji ve arkadan gelen genç nüfusun internetle içi içe olması Affiliate Marketing’in gelişeceğinin açıkça göstergesidir.

İyi hoş diyorsun da Affiliate Marketing bu kadar kolay mı? Kolaysa nasıl öğreneceğim? diye aklında sorular oluşmuş olabilir. Hemen cevaplayayım. Yazıda söylediğim gibi her iş ilk başta zordur. Ama biri sana işi öğrenene kadar yardımcı olursa hiç zorlanmadan ve kısa bir sürede öğrenirsin. Bu şekilde işi öğrendiğinde hata yapmazsın. Çünkü her hata yapacağın vakit sana rehberlik eden insan seni uyarır. Bu şekilde sıfır hata işi öğrenirsin. Ve işi öğrendiğinde işin ilk baştaki kadar zor olmadığını anlarsın. Kısaca herşey göründüğü gibi değildir. Affiliate markenting sistemide böyledir. İşi kavrayana kadar zor gelir.

   Bu nedenden ötürü satış ortaklığına başlarken birinden yardım alarak başlamalısın. Şahsen affilate marektinge bir profesyonelden yardım alarak başladım. Bu şekilde sıfır hata ile satış ortaklığını öğrenip para kazandım. Sana da bir profesyonelden yardım alarak başlamanı öneririm.

    Şuan Türkiye'de satış ortaklığını A'dan Z'ye resimli ve videolu öğreten profesyonel bir eğitim seti mevcut. Ve bende bu affilate marketing eğitimini alarak bu işe giriştim. Gayet memnun kaldım. Sana da tavsiye ederim. Eğitim satış yaparken yapılan özel taktikler, ingilizce bilmeden ingilizce ürün nasıl satılır, sermayesiz nasıl ürün satılır gibi affiliate sistemini ilgilendiren her konuyu resimli ve videolu bir şekilde öğretmektedir. Ayrıca her takıldığın konuda ücretsiz destek de alabiliyorsun. Eğer affiliate marketinge yeni başlayan biriysen sana tavsiyem benim yaptığım gibi sende bir affiliate eğitimi ile işe başlamalısın. Yoksa işi öğrenmede ve kavramada çok zorlanabilirsin. Ben Türkiye'deki en iyi affiliate eğitimlerinin hepsini aldım ve inceledim. Aralarında sadece bir tanesi oldukça üst düzey ve kalite bir eğitim sunmaktadır. Eğer bir eğitim alacaksan kesinlikle onu almalısın.

  Ve şuan sana önereceğim eğitim  Türkiye’deki en iyi affiliate eğitimidir. Eğitimin adı Goomass. Goomass'ı detaylı incelemek, kullanıcı yorumlarını ve ödeme kanıtlarını görmek için buraya TIKLA. Zaten yukarıda gördüğün kazançlarda Goomass'ın payı çok büyük. Gönül rahatlığıyla sana da tavsiye edebilirim. Affiliate Marketing nedir hakkında yazdığım yazımın sonuna geldim.

Yazıyla ilgili Kelimeler: Affiliate Marketing, Affiliate Marketing Nedir,Satış Ortaklığı,Satış Ortaklığı Nedir

2.304 views


View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster