Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
20 Kasım 2012 Salı

Niş Pazar Seçerken İşinize Yarayacak Bilgiler

09:02


Online pazarlama uzmanlarına en sık sorulan sorulardan biri beklide niş pazar seçimi ile ilgilidir. Küçük bir grubun daha önce düşünülmemiş bir ihtiyacını karşılamak için bir şeyler üretmek ve onların tatmin olmalarını sağlamak, niş pazarlama ile alakalıdır. Bununla birlikte bir niş alan bulmalısınız ki daha önce hiç kimse bulmamış olsun gibi bir sınırlama yok. Eminim ki daha önce başkaları tarafından bulunmuş fakat kimsenin niş pazar olarak görmediği birçok alan mevcuttur.


Kendi adıma niş alan belirlemeye çalışırken paranın en fazla harcandığı şeyler üzerinde düşünüyorum. Çünkü bu alanlar üzerine niş web siteleri yapmak oldukça mantıklıdır. İlk kurulan web sitede doğru niş alanı bulacaksınız diye bir kural yok. Zamanla daha tecrübeli olacak ve karşılanmamış insan ihtiyaçlarını daha iyi belirleyebileceksiniz.


 Niş içerikli web site yaparken işinize yarayacak bazı ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Anahtar kelimeler en büyük yardımcınız!

Eğer bir web site kurmayı planlıyorsanız, sadece belirli bir alana hitap eden web sitelerinin Google tarafından daha çok sevildiğini bilmenizde yarar var. Bunun için anahtar kelime seçeneklerine bir göz atmanızda yarar var. Örneğin sadece bir anahtar kelime, bir alan üzerine web site kurup, daha sonra başka bir alanla ilgili bir web sitesi daha kurabilirsiniz. Bu şekilde birden fazla web site seçeneği ile internetten para kazanma şansınız artacaktır. Web sitenizde sadece belirli bir konudaki anahtar kelimelerin çokluğu, Google üzerinde o alanla ilgili yapılan aramalarda sizin üst sıralarda çıkmanızı sağlayacaktır.


Anahtar kelime çeşitlerini şu şekilde düşünmenizde yarar var: Örneğin, anahtar kelimemiz köpek eğitimi ise, diğer anahtar kelime çeşitleri eğitimli köpek, köpek eğitim vs. değil de; köpek oturma eğitimi, köpeğe ısırmayı unutturmak, köpeğe yuvarlanmayı öğretmek, buldog eğitimi, Alman kurdu eğitimi vs. gibi konular üzerinde durmak gerekir. Kısacası bir anahtar kelimeden (ör. Buldog eğitimi) bir niş web site yapmanız mümkündür.

Niş pazarda daha önce yapılmış çalışmalar ilham kaynağınız!

Daha önce yapılmış niş içerikli web siteleri incelemek, size değişik fikirler ve fırsatlar sağlayabilir. Yapılan siteleri iyi bir şekilde incelediğinizde onların eksiklerini görebilir ve siz daha iyi bir çalışma yaparak onların bir adım önüne geçebilirsiniz.


Kurduğunuz web sitelerin ziyaretçi trafiğini kullanarak internetten para kazanmak mümkündür. Bu site üzerinde affiliate marketing (satış ortaklığı), Adsense reklamları, lead oluşturma gibi yöntemlerle gelir elde edebilirsiniz. Yukarıda verdiğim köpek eğitimi örneğine istinaden, köpeklerle ilgili ürünleri web sitenizde satmanız ve reklam yayınlamanız mümkündür.


Kurduğunuz niş web sitenin istediğiniz gibi çalışmaması durumunda yedek bir planınız olsun. Örneğin sitenizde affiliate pazarlama yapıyorsanız ve bir süre sonra ürün sahibi satış ortaklığı sistemini ortadan kaldırıyorsa, işe yaramayan bir site ile ortada kalmak istemezsiniz değil mi? Bu sebeple seçeceğiniz domain isminin esnek olmasına özen gösterin. Ziyaretçi sayınız fazla ise para ile reklam alanı satabilir ya da Adsense reklamları ile yola devam edersiniz. En kötü durumda niş web siteye ihtiyacı olan web masterlara sitenizi satabilirsiniz. Ama en güzeli birçok web site yaparak, onların reklam gelirlerini toplamaktır.


Google Kazançları alanında yazılmış olan ilk Türkçe Wealth kitabıdır. Musa Erdoğmuşun Türkiye2de tanıttığı affiliate sistemini en ince detaylarına kadar adan zye öğrettiği Google kazançları hakkında detaylı bilgi için...


Benim Affiliate Marketing sistemiyle ciddi şekilde para kazanmaya başlamamı sağlayan kitaptır kendisi. Daha önceleri bu sistemi çeşitli forumlarda yada web sitelerinde okumuştum ama hiç birinde konuya tam olarak girebilecek kadar yeterli bilgi verilmiyordu. Yabancı kaynaklı bu konuda bir çok kitap olmasına rağmen ingilizcem 1 sene hazırlık okumama rağmen her okuduğumu anlıyacak seviyede değildi. Bu yüzden başka para kazanma sistemleri üzerine yoğunlaştım uzun süre. Yaklaşık bir hafta önce googleda amaçsızca dolaşırken Google Kazançları isimli bi adwords reklamı dikkatimi çekti. Googlea herzaman güvenen birisi olarak yazının içeriğini merak ettim ve reklama tıkladım. Musa bey kitabını tanıttığı web sitesini gayet sade gösterişten uzak yapmıştı ama zaten yazının içeriği yeterince gösterişliydi. Bu sistemi daha önce duymuş olduğum için ve insanların bu sistem sayesinde büyük paralar kazanabildiğini bildiğimden sitede yazılanları okudukça heycanlanmaya başladım. Bu kitap bu konu hakkında yazılmış ilk Türkçe kaynaktı ve ben bunun önemini o anda farkettim. Yazılanları okumayı bitirdiğimde kitabı almaya çoktan karar vermiştim. Kaybedeceğim en fazla 80 tl olurdu ama eğer bu sistem işe yarıyorsa muhteşem paralar kazanma şansım vardı. Aynen daha önceden duyduğum insanlar gibi.. Devamı için TIKLAYINIZ.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster