Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
18 Kasım 2012 Pazar

Affiliate Marketing Yöntemi ile İnternetten Para Kazanmak

09:42


Türkçeye satış ortaklığı ya da affiliate pazarlama şeklinde çevrilen affiliate marketing, satış ortağının pazarlama çabaları ile gerçekleştirdiği her başarılı satış için komisyon kazandığı bir internetten para kazanma yöntemidir. Kısaca özetlemek gerekirse affiliate yani satış ortağı, ürün sahibinin ürünlerini çeşitli yöntemlerle potansiyel müşterilere tanıtır ve gerçekleşen her satış başına komisyon kazanır.


Affiliate marketing, internetten para kazanmanın en hızlı ve en kolay yöntemlerini sunmaktadır. Bu yöntemle ürün sahibi olmaya gerek yoktur. Yapılması gereken satış ortaklığı sistemi ile çalışan bir affiliate network sitesine üye olmak ve burada yer alan ürünlerden birini seçip tanıtmaya başlamaktır. Satış ortağının buradaki görevini alıcı ve satıcı arasındaki bağlantıyı sağlayan bir “link”e benzetebiliriz.


Bir affiliate programına katılıp, satmak istediğiniz ürünü seçtiğinizde, affiliate network sitesi size özel affiliate linki verecektir. Bu link ile tüketiciler ürün sahibinin sitesine gidecek ve ürünü satın alırlarsa affiliate komisyonunuz hesabınızda yatacaktır. Ürün sahipleri başarılı satışların sizden geldiğini bu affiliate linki sayesinde anlayacaktır.


Tabiî ki affiliate pazarlama dendiğinde yalnızca ürün satışı akla gelmemelidir. Bunun yanında farklı afiliate marketing türleri de mevcuttur:

Pay Per Sale (Satış Başına Ödeme): Bu affiliate marketing türünde, ürün sahibi sizin affiliate linkiniz üzerinden yapılan her satış başına daha önceden belirlenen oranda komisyonunuzu öder. En iyi kazanç sağlayan affiliate pazarlama türü budur.Pay Per Click (Tıklama Başına Ödeme): Bu affiliate pazarlama türünde ürün sahibinin web sitesine gönderdiğiniz her ziyaretçi başına komisyon kazanırsınız. Fakat buradaki komisyonlar düşüktür.Pay Per Lead (Lead Başına Ödeme): Ürün ya da hizmet sahibinin web sitesine yönlendirdiğiniz müşterilerin, kişisel bilgilerini verip, o siteye üye olması (form doldurması) ile para kazanırsınız.

Affiliate marketing, dünyanın en hızlı büyüyen ve en çok kazandıran internet pazarlama yöntemlerinden biridir. Affiliate pazarlamanın faydalarını aşağıda bulabilirsiniz:


1.       Maliyet avantajı sağlar.


İnternet üzerinde pazarlama yapmak, geleneksel yöntemlerde olduğu gibi maliyetli değildir. Ürettiğiniz bir ürün olmasına, bir işe yeriniz olmasına ya da ürün stoklamanıza gerek yoktur.


2.       Global pazar imkanı sunar.


Online pazarlama kişilere sadece belirli bir yerdeki pazara değil, dünyanın çeşitli yerlerindeki potansiyel müşterilere ulaşmayı sağlar.


3.       Ücretsiz katılım sağlar.


Affiliate programlarına katılmak ücretsizdir. Yani bir ürünü satmaya karar verdiğinizde yalnızda affiliate linkini almanız ve pazarlama çalışmalarına başlamanız yeterli.


4.       Ürün stoklaması ya da gönderim yapmaya gerek yoktur.


Geleneksel yöntemlerde olduğu gibi ürünü toptan alıp stok yapmaya, paketleyip, kargolamaya gerek yoktur. Affiliate pazarlamada sadece alıcı ve satıcı arasındaki bağı kurar ve komisyonunuzu alırsınız. Gönderim ürün sahibinin işidir.


5.       Müşteri destek birimine ihtiyaç yoktur.


Affiliate pazarlamada müşteri sorunlarıyla ilgilenmek ve teknik destek vermek, satış ortağının değil, ürün sahibinin görevidir.


6.       7/24 para kazanma imkanı sunar.


Online para kazanmak, geleneksel iş yapmak gibi değildir. Affiliate pazarlama sayesinde, siz uyurken ya da tatildeyken bile kurduğunuz sistem üzerinden satış gerçekleşebilir ve siz para kazanmaya devam edersiniz.


7.       Evden para kazanma imkânı sunar.


Bu iten nasıl para kazanacağını öğrenmek için TIKLA

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster