Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
17 Kasım 2012 Cumartesi

Kütüphaneciler İçin Para Kazanma Yöntemleri

05:14

Dünya dengelerinin çok hızlı bir şekilde değişmesi ile birlikte hayatımızdaki pek çok alışkanlıklarımız da değişime uğramıştır. Bunlardan bir tanesi de para kazanma yollarıdır. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte pek çok alternatif para kazanma yolları ortaya çıkmaktadır.


Önceleri mağaza, dükkan gibi fiziksel ortamlarda çalışarak para kazanılabilirken şimdi ise bilgisayarlar ve internet aracılığıyla oturduğunuz yerden bile para kazanmak mümkündür. Günümüzde artık pek çok iş dalı neredeyse tamamen internet ortamına taşınarak web siteleri üzerinden işlerini yapmaktadırlar. Bu iş kollarından bir tanesi de kitap ile para kazanmaktır.


Kütüphaneler önceleri hayatımızda büyük bir öneme sahip bilgi depoları niteliğindeydi. Öyle ki ders çalışmaya, ödev yapmaya, araştırma yapmaya hep kütüphanelere giderdik. Maalesef bu alışkanlıklarımız da teknolojinin hızla ilerlemesi, hayatımızda yer edinerek pek çok kolaylıklar sağlaması nedeniyle unutulmaya yüz tutmaktadır. Bu durumda kütüphanecilik artık eskisi gibi ilgi görmemektedir. Söz konusu bu olumsuz durumda kütüphaneciler için para kazanma yöntemleri önem kazanmaktadır.


Günümüzde kitaplara olan ilginin azalmasıyla birlikte sektörü tekrar canlandırmak için yeni arayışlara girilmiştir. Bunların neticesinde kitapların pahalı olması nedeniyle satın almak yerine kiralamak fikri ortaya çıkmıştır. Evet, yanlış duymadınız. Ev, araç, dükkan kiralama falan derken artık kitap kiralamak da hayatımıza girmeye başlamıştır. Kendini bu işe adamış pek çok kitap sever eski, yeni demeden birçok kitabı okuyucularıyla buluşturmak için kitap kiralama yoluna gitmişlerdir. Ellerinde büyük bir hazine olan kütüphaneciler için para kazanma yöntemi olarak parlayan bir fikir haline gelmiştir. Pek çok kitap sever tarafından aranan ve kolay kolay bulunmayan çoğu kitap toplanarak kiralanmaktadır.


Bu tür kıymetli kitapları sattıklarında sadece 1 kişinin faydalanabileceğini, kiraladıklarında ise pek çok kiralayan kişinin faydalanabileceği düşüncesiyle bu yolu seçmişlerdir. Bu ve bunun gibi daha birçok örneğe paraci.net üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Şoförlük Yaparak Para Kazanma başlıklı makalemizde Para Kazanma, şoförler ve şoförlük hakkında bilgiler verilmektedir.

günümüzdeki işlerde para kazanma kolaylıkları

 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster