Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
17 Kasım 2012 Cumartesi

Network Marketing Nedir

05:36

Network marketing kelime anlamı olarak; bilgisayar ağı (network) ve pazarlama (marketing) anlamına gelir.


Network marketing, bir günde 100 saatlik ya da 500 saatlik kazanç sağlayabilme imkanıdır. Diğer bir deyişle 1 kişinin %100 çabası yerine, 100 kişinin %1 lik çabasıyla para kazanabilmek.


Ülkemizde bu sistemi kullanan 100den fazla şirket bulunmaktadır.


Bazı şirketler satışa ağırlıklı olduğu halde, bazı şirketler organizasyon ağırlıklıdır.


Network Marketing, son yıllarda her ölçekte şirketlerin müşteriye daha kolay ulaşmak, kendine sadık müşteriler ve çalışanlar sağlamak kısaca ürün satışlarını arttırmak için kullanmaya başladığı etkili bir dağıtım ve kazanç sistemidir. Evet, bu bir pazarlama stratejisi olmakla birlikte kapı kapı ürün satışının zorunlu olmadığı bir modeldir. Dilimize “çok katlı pazarlama” olarak çevrilebilir. Tarihçesi 1950lere dayanan bu sistemi kullanan şirketlerin başında konsantre ve biodegredable temizlik ürünleriyle öne çıkan Amway, gıda takviyesinde Calivita, Forever Living Products,  Herbalife, Unicity, internete yönelik ürünüyle GDI, doğrudan satış(çok katlı pazarlama ya da global ismi network marketing) sektöründe en büyük ciroların gerçekleştiği kozmetik alanında ise Avon, Oriflame ve LR gibi yabancı şirketler, ülkemizden de EMS, BioBellinda, Ersağ, Petra, Çağlar Network, Dione, Umut Gr. ve HuncaLife gibi şirketleri gösterebiliriz. Bu şirketler büyük olmalarını ve itibarını bu sisteme borçludur. Network marketing sistemlerde şirketler müşterilerinin de para kazanmasını ve dolayısıyla da kendi kazançlarının artmasını hedeflemektedirler. Network marketing sistemde yayılım muhteşemdir. 5 katılımcı bile bulmanız sizin adınıza çalışacak 5 + 1(siz) kişi demektir. Sonuçta alt grubunuz büyüyecek, bu grubun gücünü kullanıyor olacaksınız. Network marketing şirketleri reklam yapmaz, ancak ürünleri son derece kaliteli olmak zorundadır. Çünkü bu şirketler üyeleri ile büyür, üyeler de kendi çevrelerine ürünleri önererek tanıtımını yapar. Network Marketing sistemi tercih eden şirketler, en iyi reklamın tavsiye olduğunun bilincindedirler. Aslında hepimiz hergün tavsiyelerde bulunuruz, ama tavsiyelerimizden para kazanmıyoruz. Network marketing sektöründe çalışmadığınız halde beğendiğiniz bir sinema filmini ya da bir şampuanı tavsiye ediyorsunuz değil mi? Aslında satışını gerçekleştiriyorsunuz, çünkü dostlarınız tavsiyenize uyarak onları satın alacak hatta onlar da başkalarına tavsiye edecekler. Sonuçta belki bir komedi filminin binlerce kişi tarafından seyredilmesine vesile olacaksınız. Ben söylemesem de o filmi başkaları anlatacak ve zaten milyonlarca insan seyredecek” diyenleri duyar gibiyim. Evet çok doğru siz tavsiye etmeseniz de birileri bunu yapacak, network marketing sektöründe de bu oluyor zaten, birileri yapmıyor diye network marketing çalışanları durmazlar, hatta o uğraşmak istemeyenlerin pazarlarını da kullanırlar!!Çoğumuzun hayalidir, kendi patronu olmak, emir almadan kazanmak ancak burada hayatın gerçeklerini unutmamalıyız. İstatistikler gösteriyor ki  yeni açılan işyerlerinden %80 i 1 ile 5 yıl içinde kapanıyor. Klasik ticarette en yakınınız bile olsa birileri kaybetmeli ki siz kazanasınız. Rakiplerinizi ezerseniz kazanabilirsiniz. Meslek sırrınızı kimseyle paylaşmamalısınız vs…


İşte burada network marketing sisteminin ne kadar değerli olduğunu anlayabiliriz.


Şöyle bir düşünün, sıfır sermaye ile yani hiç para harcamadan birçok büyük alışveriş mağazasında bulunan ürünleri sanki sizin deponuzda gibi satabileceksiniz.


Peki bu firmaları nereden bulacağız, neye göre seçim yapacağız gibi soruların belirdiğini biliyorum. Burada her ne kadar network marketing sisteminin anlamı ve tarihçesinden bahsetmiş olsam da bu katagorideki diğer makalelerin herbiri sizlere Türkiye’deki network marketing sistemlerini tanıtmak için hazırlanmıştır.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster