Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
19 Kasım 2012 Pazartesi

Web Siteleri ile İnternetten Para Kazanmak

17:44


Bir web sitesi kurup, daha sonra onu unutup, internetten para kazanmak kulağa çok hoş geliyor değil mi? Son zamanların en karlı web siteleri niş içerikli olanlardır. Peki niş içerikli web siteden nasıl gelir elde edilebilir?


Geniş içerikli bir web site oluşturup, onun ziyaretçi sayısının artmasını ve para kazanmasını beklemek rekabetin yoğun olduğu günümüzde pek işe yaramıyor. Geniş içerik yerine özel bir alana odaklanmış bir web sitesi hazırlamak ve domaini de bu konuya en uygun şekilde almak, kısa sürede web sitesinin ziyaretçi sayısının artmasını sağlıyor. Örneğin kadınlara yönelik bir web sitesi yapmaktansa, sadece hamile kadınları hedeflemek ya da bütün hastalıklara yönelik bir web sitesi yerine varis problemine odaklanmış bir web sitesi hazırlamak gibi. Yani bu şekilde niş bir alan hedeflenmiş oluyor.


Niş, genel pazar bölümlerine göre daha daraltılmış ihtiyaçları veya çok spesifik ihtiyaçları olan küçük müşteri gruplarını ifade etmektedir. Kısaca ifade etmek gerekirse niş pazar, küçük ihtiyaçlara yönelik olarak daraltılmış pazar olarak tanımlanabilir.


Niş web sitelerinin ziyaretçi sayıları kısa zamanda arttığı için, bu sitelere içerik oluşturulduktan sonra hemen reklam bannerları eklemek mümkün. Bu tür web siteler günde 2$ – 3$ civarında reklam geliri elde etmektedir. Aslında düşündüğünüzde bu rakam kulağa oldukça az gelmektedir. Fakat bunun gibi 30 tane daha web sitesi yaptığınızı düşündüğünüzde gelir günde 2$’dan ayda 60$’a çıkmaktadır. Tabi bu süreç aşağı yukarı 1 yılda tamamlanabilir.


Bu işe girmeden önce hazırlayacağınız niş içeriğin Google aramalarından iyi bir şekilde ziyaretçi çekeceğinden emin olun. Çünkü niş web site ile para kazanmanın mantığı, arama motorundan gelen organik ziyaretçilerin, sitenizdeki reklamlara tıklaması mantığına dayanmaktadır. Siteye sürekli yeni kaliteli içerik eklemek sadık ziyaretçiler oluşturur. Fakat bu uzun bir süreç gerektirir. Burada amaç siteyi kurup bırakmaktır. Bu sebeple seçeceğiniz alanın ve domain isminin size siteyi kurduktan kısa süre sonra ziyaretçi çekecek türde olmasına dikkat etmelisiniz.


İlk adım kuracağınız web sitesine trafik sağlayacak niş alan bulmaktır. Bunu basit yöntemlerle yapabilirsiniz. Örneğin bunun için http://www.google.com/trends/ adresine girmeniz yeterli. Burada aklınızdaki niş alanı kapsayan anahtar kelimeyi girin ve popülerliğini inceleyin.


Seçeceğiniz anahtar kelimenin insanlar tarafından aranıp aranmadığı ve reklam verenlerin bu anahtar kelime için Tıklama Başına Ödeme yapıp yapmadığını öğrenin. Örneğin varisle ilgili bir web site yapacaksanız bu anahtar kelime arama motorlarından çok aranıyor mu ve bu alanda reklam verilebilir mi bunu incelemelisiniz. Bunun için anahtar kelimenizi Google’a girin ve çıkan ekranın üst ve sağ tarafındaki sponsorlu bağlantılarda istediğiniz alanla ilgili reklam yayınlanıp yayınlanmadığına bakın. Örneğin sitenize varisle ilgili bilgi almak için gelen kişiler varis çorabı, varis tedavisi vs. ile ilgili reklamlar bulabilmelidir ki tıklama yapsın.


Seçtiğiniz niş alan konusunda rekabetin yoğun olup olmadığını anlamak için yine arama motorunu kullanmak yeterlidir. Çok fazla sayıda ya da güçlü rakibinizin olmaması işinizi çok kolaylaştıracaktır.


Siteyi kurma aşamasında yazılım bilginiz yoksa WordPress kullanmanızı tavsiye edebilirim. WordPress blog içerik yönetimi konusunda oldukça kullanışlı ve basit bir yapıya sahiptir. Ayrıca arama motoru optimizasyonu yaparken size kolaylık sağlayacak SEO eklentileri de mevcuttur. Tabi bu arada konunuza uygun domain isminizi de belirleyip almış olmanız gerekmektedir. Alan adının önemli anahtar kelimeler içermesi oldukça önemlidir.


Siteyi kurduktan sonra diğer önemli bir konu da içerik oluşturmaktır. İçerik oluştururken muhakkak diğer siteleri araştırmanız ve okumanız gerekmektedir. Ezine, Wikipedia vs. gibi siteleri ziyaret edebilirsiniz.


Sonuç olarak ilk web siteyi kurarken belki biraz zorluk çekebilirsiniz. Ama daha sonrakilerde daha çok pratikleşecek ve zaman içinde Google Adsense reklamı içeren birçok web siteye sahip olacaksınız. Bu şekilde kurup unuttuğunuz niş web siteleri ile internetten para kazandığınıza inanamayacaksınız.


Websitesi kurmak için TIKLAYIN

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster