Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
17 Kasım 2012 Cumartesi

Şoförlük Yaparak Para Kazanma

04:47

Neyi parasız yapabiliyoruz ki? Para ile ilgili bir şeyler yapmak, para kazanmaya çalışmak, insanlar tarafından takdir edilse de bir yandan da herkesin arkadan konuşmasına da yol açabilir. “Allahı para olmuş”, “Paragöz” gibi tabirler de hayatlarını sadece para kazanmak üzerine kurmuş insanlar için toplum içinde söylenen günlük tabirlerdir.


Bu tabirler bir yandan doğrudur ama bazı insanlar vardır ki hayatlarını para kazanmak üzerine kurmadan yaşamaları mümkün değildir. Bu insanların bir kısmı da şoförlük yaparak para kazanırlar.


Şoförlük yaparak para kazanmanın çeşitli farklı yolları vardır. Bir tanesi taksi şoförlüğü yapmak diğeri özel şoförlük yapmak veya şehirlerarası uzun yol otobüs şoförlüğü yapmak. Hatta tır şoförlüğü yapmaktır. İnsanların, özellikle de gelir düzeyi orta direğin üzerinde olan insanların bir yerden bir yere seyahat etmek için kendi araçlarını kullandırdıkları insanları maaşlı çalıştırma talepleri sayesinde, böyle bir para kazanma yolu çıkmıştır ortaya. Dilerseniz www.paraci.net sitemizden farklı yöntemler ile para kazanma yollarını inceleyebilirsiniz ya da yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.


Şoförlük yaparak para kazanan insanlar hayatlarını para kazanmak üzerine kurmak zorundadırlar çünkü trafik ve yol insan vaktinin çok uzun bir bölümünü alan kavramlardır. Bir taksi şoförü minimum günde 12 saat çalışmak zorundadır yeterli geliri kazanabilmek için. Veya bir tır şoförü bir ilden başka bir ile hatta belki başka bir ülkeye gitmek zorundadır. Giderken de para kazanmak için ailesini, kendi hayatını arkasında bırakmaktadır. Bazı durumlarda makam şoförlüğü iyi gelir getiren bir meslek olsa da, o da oldukça zor, meşakkatli ve insanın hayatını değiştiren bir para kazanma yöntemi olarak çıkmaktadır karşımıza.


Tüm gün direksiyon sallamak, sürekli hareket halinde olmak, bir şoförün hava şartları ne olursa olsun kullandığı aracı bir yerden bir yere götürme zorunluluğu olması, şoförlükten kazanılan paranın ne kadar zor şartlarla kazanıldığının birer ispatıdır aslında.

Bir önceki yazımız olan Stilistler için Para Kazanma Yolları başlıklı makalemizde Para Kazanma, stilistler ve stilistlik hakkında bilgiler verilmektedir.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster