Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
17 Kasım 2012 Cumartesi

Dalgıçlık Yaparak Para Kazanma

04:55

İnsanlar çok eski çağlardan beri çeşitli aparatlarla su altına dalmayı denemişlerdir. Kimisi bu işi hobi olarak yaparken kimisi de aldıkları eğitimle para karşılığında yapmaktadır. Özellikle endüstriyel su uygulamalarının gelişmesiyle dalgıçlık bir kariyer basamağına ulaşmıştır.


Dalış eğitimini tamamlayıp sanayi dalgıcı unvanını kazananların çok geniş çalışma alanları vardır. Sanayi dalgıçları; su altı inşaatları, suda gemilerin karaya çekilmeden onarımı, sualtı arama-kurtarma çalışmaları, sualtı boru ve hatların döşenmesi, sualtı boruların bakım ve onarımı ile ilgili işleri yaparlar.


Türk firmalarının yurtdışı projelerinde çalışma imkanı bulurlar. Yabancı dil bilenler yabancı dalış şirketlerinde çalışabilirler. Oldukça parası yüksek olan bu işten para kazanmak isteyen dalışçılar, bu işte başarılı olmak için denize tutkun maceracı kişiler olmalıdırlar. Eğitimini aldığınız dalgıçlıkta cesaret çok önemlidir. Cesaretiniz varsa en iyisi olacağınızdan emin olabilirsiniz. İş bulmanın zor olduğu şu günlerde popülerliği artan dalgıçlık diğer iş kollarının aksine kolayca iş bulmaktadır.


Eğitim sertifikanızla istediğiniz şirkette kariyer yapabilirsiniz. Hayli zor olan bu işte deniz altında gelebilecek tehlikelere karşı hazırlıklı olmalı. Herhangi bir rahatsızlık durumunda işi bırakıp yedeklerinize devre etmelisiniz. Devam ettiğiniz takdirde ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Dalgıçlık mesleği insanlar için çok faydalı meslektir. Eğer böyle bir meslek olmasaydı denizaltın da yapılan çalışmalardan mahrum kalacaktık. Su altında yaşanan kötü olaylar karşısında müdahale edemeyecektik.


Bunları göz önünde bulundurarak ne kadar faydalı bir meslek olduğunu anlamış oluruz. Mesleğinizde başarılı olmak için teknolojinin size verdiği bilimsel olaylarda en iyisini bulmalı ve yapmalısınız. Dalış eğitiminizle eğitmenlik ve rehberlik yapabilirsiniz. Deniz severlerine merak ettikleri konularda en iyi hizmeti vermiş olursunuz.

Bir önceki yazımız olan Eczacılar için Para Kazanma Yolları başlıklı makalemizde eczacılar, eczacılık ve Para Kazanma hakkında bilgiler verilmektedir.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster