Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
21 Kasım 2012 Çarşamba

Anahtar Kelimeler ve Seonun Önemi

22:07


2011 yılında Google Panda ve Venice güncellemeleri ile SEO altyapısı ve dolayısıyla uygulanması gereken SEO teknikleri değişmiştir. Fakat SEO stratejilerinde değişmeyen tek şey anahtar kelimedir.


Fakat Google’ın yeni uygulaması semantik arama teknolojisine göre anahtar kelime alanında da bazı değişimler yaşanacağı düşünülmektedir. Peki semantik arama nedir?


Semantik arama, kullanıcıların arama motoruna yazdıkları anahtar kelimelerle tam olarak ne demek istediler, bunu anlamaya çalışan bir teknolojidir. Bu teknoloji ile Google, anahtar kelimelerin semantiğini keşfedip, anlam çıkarmaya çalışmaktadır.


SEONUZU TAVAN YAPTIRIN GOOGLEDA İL SAYFADA ÇIKIN


Dünyanın en büyük arama motorlarında web sitenize her gün milyonlarca ziyaretçi çekip istediğiniz anahtar kelimede ilk sayfada yer alarak, kısa bir süre içinde markalaşabilirsiniz. Seo avcısı ile artık bu mümkün.


Arama motoru optimizasyonu alanında kullanılan en etkili seo tekniklerini öğrenerek, web sayfanızın istediğiniz ziyaretçi sayısına ulaşmasını sağlayabilir hatta öğretici derslerle bunu kalıcı hale getirebilirsiniz. Seo Avcısı uygulamalı seo eğitimi sayesinde dünyadaki en etkili seo tekniklerini, seo araçlarının kullanımını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.


İnternetin günden güne büyümesi ve hala daha büyüyor olması bu pazarı daha da geliştirmiştir. Bu açıdan bakıldığında web sayfanıza gelen her kullanıcı bir müşteri niteliğindedir. Bu müşteri sayısınıarttırmak artık sizin elinizde.


Dünyada birçok insan arama motorları sayesinde milyonlarca müşteriye ulaşmakta ve gelirini oldukça arttırmaktadır. Arama motorları internetin olmazsa olmazlarıdır. Eğer internette yer almak istiyorsanız arama motorlarında üstlerde yer almalısınız. Sizde arama motorlarında sayfanızı üstlere taşıyabilirsiniz. TIKLAYIN


Örneğin aranan anahtar kelime buzdolabı ise kullanıcı:

Buzdolabı mı satın almak istiyor?Buzdolabını tamir mi ettirmek istiyor?Yeni çıkan buzdolaplarını mı araştırıyor?

Normalde kişiler sadece bir anahtar kelime kullanarak aramam yapmazlar. Google’a ipuçları verecek bazı ek kelimeler de kullanırlar. Bundan sonra arama motoru her zaman doğru sayfaları göstermeyebilir. Çünkü Google aranan anahtar kelimeleri içeren bütün sayfaları kullanıcının karşısına çıkarır.


Semantik arama, girilen anahtar kelimelerin birbirleri ile olan ilişkilerini inceleyip ona uygun sayfalar çıkarmaya çalışır. Örneğin kullanıcı akıllı bir telefondan internete girip arama motoruna buzdolabı tamiri yazarsa, GPS kişinin bulunduğu lokasyonu belirleyip, sonuçları buna göre çıkaracaktır. Diğer bir ifade ile sonuçlar “buzdolabı tamiri + bulunulan şehir” şeklinde birleştirilip, kullanıcıya gösterilecektir.


Semantik SEO yaparken, kullanıcıların gerçek hayatta bir anahtar kelimeyi nasıl kullandığını düşünüp içeriği ona göre oluşturmak gerekmektedir. Bu durumda semantik anahtar kelime araştırması yapmak gerekmektedir. Anahtar kelime araştırması yaparken, çok fazla aranan kelimeleri saptamak gerekmektedir. Listelenen anahtar kelimelerin anlamı ve oluşturulan içeriğin birbirine uyumlu olmasına özen gösterilmelidir. Semantik anahtar kelimelerden anlamlarıyla birlikte bir veri tabanı oluşturulmalıdır.


Semantik anahtar kelimelerden bir veri tabanına sahip olmak blog içeriğinin tıklanma oranını ve okunma sayısını arttıracaktır. Semantik anahtar kelimelerle uyumlu olarak içerik oluşturulduğunda Google o siteye yüksek kalite skoru verecektir.

Semantik anahtar kelime seçeneklerine ulaşmak için Google’a anahtar kelimeyi girin. Daha sonra Google sayfasında “arama araçlarını göster” seçeneğini tıklayın ve sonrasında “ilgili anahtar kelimeleri” tıklayın. Sayfanın en altında aranan kelime ile ilişkili olan semantik anahtar kelime seçenekleri yer alacaktır. Bu seçenekler arasında genellikle aranan kelimenin eş anlamlısı ve benzeri anlamlar taşıyan anahtar kelimeler yer almaktadır.Öncelikle arama motoru için değil, kullanıcılar için anahtar kelime ve içerik oluşturun. Kişilerin ihtiyacını karşılayacak seviyede kaliteli ve özgün içerikle beraber, konuyu nasıl araştırabileceklerine dair empati kurarak anahtar kelime oluşturmakta yarar vardır.Anahtar kelimelerinizle yazının ilişki olması özen gösterin. Anahtar kelimeleri yazının kısa kısa özeti gibi düşünmek ve bu anahtar kelimelerden yola çıkarak anlamlı bir başlık oluşturmak önemlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster