Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
19 Kasım 2012 Pazartesi

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

08:07


İnternetten para kazanmak istiyorsunuz değil mi? Online para kazanmak, normal bir işte çalışıp para kazanmaktan daha kolay ve oldukça karlıdır. Fakat nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız bu iş düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir.


İnternetten gelir elde etmek isteyen kişilerin ortak noktaları:

Ekonomik özgürlüğe kavuşmak istemeleriYaptıkları işten nefret etmeleriAz çalışarak çok para kazanmak ve geriye kalan vakitlerini ailelerine ayırmak istemeleridir.

Nedeni her ne olursa olsun, internetten para kazanma konusunda başarılı olmak istiyorsanız ve bu alanda çaba sarf etmeye hazırsanız hiçbir güç sizi durduramaz. Bunun için öncelikle kendinize hedefler belirlemelisiniz. Ne kadar para kazanmak istiyorum? Normal işime devam edip ek gelir elde etmek mi, yoksa tüm zamanlı bir online iş yapmak mı istiyorum? İşin başında bunların kararını vermeli ve bunları bilgisayarınıza not etmelisiniz. Aşağıda internetten para kazanmanın yollarını bulabilirsiniz:


Blog yazmak, gerçekten çok karlı bir işe dönüşebiliyor. Blogdan para kazanmak için çeşitli yöntemler bulunuyor. Affiliate pazarlama, reklam yayınlama, Adsense gelirleri ya da kendi ürününüzü satarak blogdan gelir etmek mümkündür.


Bir blog oluşturmadan önce, hangi konular üzerinde yazmak istediğinize, yazmak istediğiniz konudan para kazanıp kazanamayacağınıza kafa yormanız gerekmektedir.


Size tavsiyem öncelikle size kar getirecek bir niş alan belirleyin. Seçeceğiniz alan ziyaretçilerin dikkatini çeker mi? Kısa sürede iyi bir ziyaretçi kitlesine ulaşabilir miyim? Seçeceğim konuya yönelik anahtar kelimelerde, arama motoru aramalarında üst sıralarda çıkabilir miyim? Bu sorular ışığında blog konunuzu değerlendirin.


Niş alan bulmak için anahtar kelime araştırmaları yapın. Bunun için Google Anahtar Kelime Aracını kullanabilirsiniz. Araştırdığınız kelimelerin ayda 15 – 20 bin kişi tarafından araştırıldığından emin olun. Bu şekilde 3-4 kelime bulup, bunların çevresinde de blog konunuzu belirleyin. Anahtar kelimeleri tespit ettiğinizde, buna uygun domain isimlerinin boş olup olmadığını kontrol edin. Doluysa, domain sahibinin nasıl bir web site yaptığını inceleyip fikir edinebilirsiniz. Niş ile kastettiğim şey, spesifik bir alandır. Örneğin genel giyim önerileri sunan bir moda blogu yerine, yalnızca ayakkabı, hatta yalnızca kadınlara yönelik gece ayakkabılarını içeren bir moda blogu kurmak gibi.


Blogların genel özelliği sürekli güncellenebilir olmasıdır. Arama motoru aramalarında üst sıralarda çıkmak ve ziyaretçilerin tekrar blogu ziyaret etmesini sağlamak için düzenli olarak blogunuzu kaliteli içerik ile güncellemelisiniz.


Affiliate pazarlama (affiliate marketing – satış ortaklığı), internet üzerinden para kazanmaya başlamanın en kolay ve en hızlı yöntemlerinden biridir. Satış ortaklığı yapabilmek için ihtiyacınız olan 2 şeyden ilki, satacak bir ürün bulmanız; ikincisi, ürünün satılmasını sağlamanız için tanıtımı yaptığınız yere ziyaretçi çekmenizdir.


Affiliate pazarlamayı blog ya da web siteniz üzerinden yapabilirsiniz. Fakat bu iş için illaki hazır bir web siteniz olması gerekmiyor. Sosyal medya araçlarında oluşturacağınız sayfalar (Ör. Facebook sayfaları), ücretsiz bloglarda oluşturacağınız sayfalar ya da makale sitelerinde yazacağınız yazılar ile affiliate ürününü tanıtabilirsiniz. Bundan sonra bu sayfaların fazla sayıda ziyaretçi tarafından görüntülenmesini sağlamanız gerekmektedir.


AFFILIATE MARKETING İLE İLGİLİ DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN


İnternette ne satabilirim diye düşünüyorsanız, günümüzde oldukça sık kullanılan iki affiliate network sitesini size önerebilirim. Bu sitelerden satacak affiliate ürünü bulmanız oldukça kolaydır.


XTİCARET’ E İNDİRİMLİ ÜYE OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN


Affiliate marketing sayesinde başkalarının ürünlerini satarak, kısa zamanda yüksek gelir elde etmeniz mümkündür. Tabi ki her işte olduğu bu işe de emek vermek ve sabırla çalışmak oldukça önemlidir.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster