Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
17 Kasım 2012 Cumartesi

Affiliate Reklam Nedir?

21:18

Affiliate reklam temel olarak online pazarlama kanallarından biridir. Reklam veren, ürün ya da servisleri bloggerın sitesinde tanıtmak için ücret öder. 3 tür affiliate reklamı vardır;
Tıklama Başına Ödeme (Pay Per Click)Lead Başına Ödeme ( Pay Per Lead)Satış Başına Ödeme (Pay Per Sale)
Bu affiliate reklam türlerinin ortak noktası, müşterinin gerçekleştirdiği eyleme göre para kazandırmasıdır. Performans bazlı para kazandıran bu affiliate reklam türlerinde ürünü satın alma, form doldurma ya da reklama tıklama gibi eylemler gerçekleştikten sonra reklam ücreti ödenir.

Affiliate programları sunan çeşitli affiliate network siteleri mevcuttur. Bu sitelerin sunduğu programlar sayesinde dakikalar içinde blogdan para kazanmak mümkündür. Bunun için reklam fırsatlarını gözden geçirip, blogunuzun konusuna uygun bir reklam için başvuru yapmanız gerekmektedir.

Blogdan para kazanmak için bir affiliate reklam programı seçerken dikkate almanız gereken bazı hususlar vardır;
Affiliate reklam bannerını blogunuza yerleştirmeden evvel, komisyon tutarları, ödemeler ve kurallar ile ilgili detayları iyi öğrenmelisiniz.Affiliate reklamı seçerken blogunuzun konusuna en uygun olanı seçiniz ki, sitenizdeki ziyaretçiler reklama daha çok ilgi göstersin ve daha fazla para kazanın.Sitenizi reklam bannerleri ile doldurmayın.Ilk başlangıçta bu işten çok fazla para beklemeyin. Affiliate reklamlarından para kazanmak zaman ve emek gerektirmektedir.Size en fazla gelir getirecek affiliate marketing program ise satış başına ödemenin yapıldığı reklamlardır. Ziyaretçiyi affiliate linkinizle ürün sahibinin sitesine ulaştırıp, satın almasını sağlarsanız, ürünün belirli bir yüzdesi size ürün sahibi tarafından komisyon olarak ödenir.internetten para kazanmak için  tıklama başına ödemenin yapıldığı affiliate reklamlarını da kullanarabilirsiniz. Fakat tıklama başına ödenen para oldukça düşük olduğu için tatmin edici olmayabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster