Son Dakika
Sitemizde Güncel Olarak Yabancı Blogların Analizleri Yapılır
17 Kasım 2012 Cumartesi

Eczacılar için Para Kazanma Yolları

04:42

Günümüzde en çok istenen mesleklerden bir tanesi de Eczacılıktır. Herkes tarafından dışardan bakıldığında çok güzel bir meslek gibi görünen eczacılığın artık pekte cazip bir meslek olmadığını söyleyebiliriz. Eczacılık mesleği hem sektörel açıdan doygunluğa ulaşmıştır hem de satış karları çok düşmüştür. Bundan on yıl önce eczacılar bir ilaçtan %50 civarında kar elde edebiliyorken bu gün çoğu eczane masraflarını zor çıkarıyor.


Öncelikle şunu söylemek lazım her meslekte hesabını bilmek çok önemlidir fakat eczacılıkta biraz daha önemlidir. Çünkü ilaç alımları, devlet ödemeleri, kesintiler, muayene ücretleri, iskonto tutarları, katılım payları derken 3 liraya aldığımız bir ilacı 2 liraya satabiliriz.


Eğer ayakta durabilmek istiyorsak, her ilacın faturasını tek tek takip etmek gerekir, ilacın geliş fiyatı, iskota tutarları, SGK katılım payları hesaplanıp müşteriyi de zor duruma sokmayacak şekilde ilaçlardan en az %10 civarında bir kazanç elde etmek gerekir.


Hesabını bilen bir eczacı hiçbir zaman kaybetmez her zaman kazanacaktır.
Eczacılık mesleğinin bir çok artısı da vardır. Bunların en büyüğü kozmetik sektörüdür. Kozmetik ürünler her ne kadar günümüz de marketler, alışveriş merkezlerinde de bulunsa da en güvenilir yolu eczaneden almaktır. Çünkü bir eczacı sattığı her ürünün içeriğini bilir ve müşterinin istek ve ihtiyaçlarına göre tercihini yapar. Bunun sonucunda kozmetik ürün alan kişi kullandığı üründen son derece memnun kalır.


Kimyasal ilaçların zararlarından korkan insanlar çözümü bitkisel ilaçlarda aramaya başladılar. Gerçekten de bitkisel ilaçlar kimyasal ilaçlardan daha az zararlı diyebiliriz fakat ilaç alırken mutlaka ya bir doktor ya da bir eczacıya danışmak gerekmektedir. Çünkü insan sağlığını hiçe sayan bazı firmalar para kazanma adına müşterilerinin sağlını hiçe sayabiliyor ve hem maddi hem de sağlık açısından çok zarar görüyorlar. Bunların önüne geçmek, sağlığınızı ve cebinizi korumak istiyorsanız her aldığınız, bitkisel, kozmetik ve kimyasal ilaçları mutlaka bir eczacıya danışmanız sizin yararınıza olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Hosting Sitesi ile İnternetten Para Kazanma Yolları başlıklı makalemizde hosting, Para Kazanma ve web hosting hakkında bilgiler verilmektedir.

eczacılar ne kadar kazanıyoreczacıların kazanç durumu 2012eczacılar ne kadar kazanıyor 2012eczacılar niye para alıyor müşterideneczacılık okuyan kişilerin kazandıkları paralareczane kazanç yöntemleri

 

Sonraki Kayıt
Önceki
Eski Yayın Yok.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster